Julia ♥
Publicerat den

Jag tänkte att det kunde vara lite kul att skriva om hur barnens personligheter är nu när de är i en viss ålder. Det ändras ju lite titt som tätt! För enkelhetens skull börjar jag med den förstfödda:
 
JULIA

Hon är verkligen en tjej med stark vilja. Vill hon något så ska det hända, annars blir hon förbannad. Ibland kan hon ju dock inte få riktigt som hon vill { exempelvis duscha 3 ggr/dagen..}, men är jag bestämd så är jag. Då får hon bli arg en stund, för det brukar gå över rätt snabbt. Lyckligtvis.. Humöret kan pendla från 0-100. Från att vara superglad så kan en liten grej göra att humöret vänder och hon är arg som ett bi. Haha, en ganska rolig egenskap som jag antar att de flesta barnen i den åldern har! Man förstår inte riktigt hur humöret kunde vända så snabbt?
 
Som storasyster så är Julia väldigt snäll och omtänksam. Det har hon varit sedan dag ett, och det är jag otroligt tacksam för. När hon berättar om vilka människor hon tycker om allra mest så kommer alltid Henry bland de förstnämnda, och skriver hon namn så skriver hon alltid först sitt egna namn, följt av Henry. Hon har redan lärt sig alla hans bokstäver och vad de heter. Nu när han har vuxit till sig och börjat visa en egen, stark vilja, så är det klart att de bråkar liksom de flesta syskonpar, men vad ska man göra. Tyvärr är ju småsyskon ibland "ivägen" eller "förstör" i leken. Det är smällar man får ta, men Julia blir rasande! Ofta är hon snäll och hämtar en annan leksak till honom, och det är ju omtänksamt av henne. :} Henjii, säger hon till honom, hihi.
 
Jag vet inte om det beror på att hon är "första barnet", eller om det helt enkelt är en egenskap hon har ändå, men Julia vill gärna vara den som bestämmer i leken. Oavsett om hon leker med jämngamla barn eller oss vuxna. Det kan bli en del sura miner där också, haha, när man vill olika. Men oftast leker hon riktigt bra med barn i samma ålder. På förskolan har hon två bästa vänner som hon hänger ihop med ofta, en kille och en tjej som också är födda 2010. Vänner och familj är viktigt för Julia, och hon pratar dagligen om vilka som "hon tycker om bäst". Hon är dessutom väldigt intresserad av familjeband, och gillar att koppla ihop människor med andra. Att jag t ex är mamma till henne och Henry, att jag är dotter till hennes mormor & morfar. Att hon och Henry är syskon. Hon är storasyster och han lillebror. Hon är dotter och Henry är son. Det är hon riktigt duktig på att förstå. :}
 
Att hon har ett stort djurintresse går heller inte att missa. Vi tittar på en del djurprogram och ett djur som fastnat hos henne är springnäbbmusen. Nu var det ett tag sedan, men hon hade en fas då hon hela tiden skulle vara olika djur. Otroligt tröttsamt för omgivningen {läs: mig} men nu verkar den peppar peppar ha försvunnit. Hon var ständigt katter, hundar, rådjur, kaniner, springnäbbmusbebisar och andra olika djurungar. Varje dag leker hon också med alla djur som hon har hemma. Plastdjur i olika storlekar. Oftast små så att man trampar på dem och viker sig av smärta. :'}
 
Hästar är också ett stort intresse, och hon har snart ridit på ridskolan i ett helt år. Hon har aldrig varit den där fega tjejen, utan ger sig sällan och provar på läskiga grejer. Hoppar från höga höjder, orädd i vatten, åker de största vattenrutschkanorna och rider numera också på egen hand utan att jag går bredvid. {Jag låter som värsta skrytsamma morsan, men jag är imponerad av hur modig hon är! Det var inte jag som liten kan jag erkänna!}
 
Någon som haft ett stort inflytande på Julia är hennes extrapappa David. Han har tagit sig an henne jättebra och gör ingen skillnad alls på henne och Henry. De busar och skojar och jag tror att han till stor del har format henne till den modiga lilla tjej som hon idag är. Han har lärt henne många saker {bland annat att räkna} och uppfostrar henne liksom man gör i en familj med mamma, pappa & barn. De leker mycket och bra och man ser hur hon litar på honom och längtar efter honom på dagarna då han jobbar. Hon pratar mycket om honom och har sedan Henry kom till världen börjat kalla honom för bara pappa. Dock är hon väldigt medveten om att hon har två pappor, och hon säger att hon har tur som har två pappor som tycker om henne så mycket. Och vad mycket mer presenter hon får än alla de barn som "bara" har en pappa! ;}
 
På tal om hennes "riktiga" pappa så har även de en väldigt bra relation för att träffas så pass sällan. Vi gick ju isär redan då Julia var 11 månader, men trots att de bara ses korta stunder ett par gånger i månaden så har kontakten alltid funnits och det har aldrig varit några problem att åka och träffa honom. Hon tycker att det är riktigt kul, och pratar om honom och hans tjej en hel del här hemma också. :} Underbart skönt att det fungerar så bra! 

Även hennes mormor & morfar ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar att umgås med dem. Hon pratar om dem dagligen om hur snälla de är, hur roligt hon har där och hur mycket hon tycker om dem. Eftersom vi bodde där hennes första ett och ett halvt år så har hon ju ett speciellt band till dem. Något man märker att hon har mer av än Henry, haha. Men det är underbart skönt när hon t ex sover över. Man vet att hon har det bra!
 
Det blev ett långt inlägg det här, om vår lilla tjej!
Men summa summarum är hon en snäll, tänkande, sprallig och duktig tjej! Oftast artig och trevlig. Ibland lite lillgammal, och det sa jag under hennes graviditet att jag så gärna ville att mitt barn skulle bli. Alltid tyckt att det varit så gulligt! Måste ju nästan nämna också att hon är otroligt filmintresserad, och det är därifrån hon lär sig otroligt mycket ord! Som häromdagen, när jag sa åt henne att ta på sig halsduken när vi skulle gå ut. "Men neej! Då blockerar den ju halsbandet!" Liksom, blockerar? Det har jag aldrig sagt, haha. Och även ordet "frustrerad" använder hon då & då. Trots att hon har svårt för bokstaven R! ;} Fjustjejad.
 
 Julia med {som vanligt} ett litet djur i händerna, haha. :}






 NAMN
 

 MAIL


 URL


 SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?