Check & check!
Publicerat den

Idag är en lyckans dag! Trots några utbrott från mig tidigare under dagen eftersom barnen inte riktigt skötte sig som de borde {Julia lyssnade inte och Henry drack vatten ur toalettstolen flertalet gånger..} så avslutades den här dagen på bästa möjliga vis! 1: jag har kommit in på undersköterskeutbildningen till hösten. Yippi! Dock har jag även sökt till sjuksköterska men vet ännu inte om jag kommit in, så jag väntar lite med att säga för mycket.. Men ekonomin är i alla fall säkrad, och jag kommer få mer än dubbelt så mycket som nu! Det är väl knappast någon hemlighet att jag fått typ 3000:- i månaden i ett år nu. Fatta vad minimalt med pengar? Med lån och bidrag från CSN kommer jag vara uppe i närmare 10 papp. Det lönar sig att ha barn då man fick någon hundring extra i bidrag då! :}
 
Och 2: jag vet hur jag vill ha det på Henryponkens rum. Nästan viktigare, haha ;} Tapeter är ju redan köpta. Så även färg, penslar och roller. Allt förberett. Det enda vi väntar på är att pappan i familjen ska gå på semester så att vi kan börja! Tror att det kan bli riktigt snyggt!! Han har ju just nu ett tält från Kids Concept, men då det inte verkar särskilt lockande för någon förutom för katten som då & då sover där inne, så funderar jag på att göra mig av med det då det enbart tar plats. Istället tänker jag utnyttja sänghimlen som en mysig "koja". Tror det kan bli snyggt. Ska försöka hålla rummet så ljust som möjligt eftersom det ligger i söderläge. Så ljust att man blir bländad av att vara där! ;}
 
Tror verkligen att vårt hus kan bli supersnyggt nån gång i framtiden! Just nu är det inte mycket att tala om, men så länge man trivs så! ;}



Cykla utan stödhjul
Publicerat den

Vilken dag! Helt klart en dag att förevigt minnas. När jag i morse försökte väcka en väldigt trött Julia vid 9-tiden som "ville sova mera eftersom vi ändå inte hade planer för dagen" kunde jag aldrig tro att hon idag skulle lära sig cykla utan stödhjul! Ännu ett steg i utvecklingen. Och som hon cyklade! Det var David som tog bort stödhjulen medan jag satt och grejade i Photoshop. "Störde" mig i mitt arbete och ville visa nåt viktigt som Julia gjorde. Om jag blev överraskad! Min stora tjej! 



Midsommarhelgen
Publicerat den

Hej vänner! 

Midsommardagen lider mot sitt slut men oj vilka härliga dagar vi haft. Till och med vädret har varit på topp, något jag verkligen inte vågade tro. Eller topp kanske var att överdriva, men regnet har hållit sig borta i alla fall. Huvudsaken det! :) 

Gårdagen spenderade vi på Hjo camping liksom varje midsommarafton de senaste åren. En riktigt mysig tradition! Först åt vi sill & potatis, följt av dans kring stången, lite lek & bus, fika med jordgubbar och grill på kvällen. Barnen hade det riktigt roligt och vi var ett ganska stort gäng som var med. Mest Davids släkt, men även mina föräldrar. Dock bara under dagen då de hade andra planer på kvällen. 

Det har varit sena kvällar i flera dagar nu! Haha, rolig mening.. Men vi har inte varit i säng innan 01:30 sedan i onsdags. Vi har turen att ha riktigt goa grannar som vi hängt ihop med några gånger nu, så himla kul! Julia leker även superbra med deras barn. Henry har sovit.. ;) Så pass mycket att de till en början tvivlade på att vi hade en son, haha :)

På tal om något annat så vet väl alla att jag nästan aldrig dricker alkohol. Varför? Jag tycker inte att det är gott. Och dessutom fick jag barn tidigt vilket gjort att jag stannat hemma och tagit hand om mina avkommor istället för att vara med ute i svängen. :') Haha. Men nu! Jag har "lärt" mig att tycka om blandningen fruktsoda/vitt vin. Mums! Äntligen kan även jag vara en del av gänget och inte sitta surt bredvid och tänka för mycket.. ;p Igår tog jag mig till och med 2 (!!) snapsar, vad hände där? Tro inte att jag blir full, nejnej, men det kan vara lite skönt att bli "varm i kläderna" någon gång då & då! :) Eller nåt, haha. 

Jag & fästmannen tog oss även en svängom på dansbanan med lite tryckare & bugg. Vilken jäkla grej. Jag kan då INTE dansa. Dock blev stämningen genast sämre när Davids före detta svärmor kom fram och skulle prata. Förra året var det en annan f.d svärmor.. Undrar vem det blir nästa år?! :p Snacka om att känna sig som en i mängden! Det sista vi sa innan vi somnade var att jag skulle flytta. Haha, det skulle se ut det! Vi lyckades bo ihop i huset i 3 veckor :')  

Vad skulle folk säga?! :O 

Förutom det så hade vi en jättebra dag! Vi kom nyss hem efter lite midsommarfirande hos Davids farbröder vilket som alltid är så trevligt. :) 

Ha en fin kväll. Såhär såg jag ut idag:
 

Kram!



Midsommarfirande
Publicerat den

I morse vid halv tio var vi på plats på Julias dagis då det var midsommarfirande/avslutning där. Sommarlov för Julias del! Vädret var bättre än väntat, och vi kom undan med bara ett par droppar regn. Det dansades kring midsommarstången och vi sjöng olika sånger. Vissa lättare än andra, haha! Efter dansen bjöds det på kaffe, saft & jordgubbstårta. Otroligt gott och roligt ordnat av förskolan! :} David hade tagit ledigt från jobbet för att kunna vara med, Otroligt uppskattat då papporna oftast missar sådana här skojigheter på grund av jobb.
 
Knåpade ihop en liten tavla som present till fröknarna igårkväll. Googlade och fann en variant som jag gjorde om lite. Då den skulle till en förskola använde jag mig av lite mer färg och annorlunda typsnitt än den jag hittade på nätet. Hoppas den blev uppskattad! :} Lite cellofan gör alltid susen, eller hur? ;} Det gör ju nästan allt!
 
 
Då jag låg uppe till alldeles för sent igårkväll {fastnade vid en film..} så är jag galet megatrött idag! Haha, nästan skrattretande. Samtidigt som jag har lust att storstäda huset, vilket kanske inte behövs men ändå, så vill jag samtidigt gå och lägga mig. Har ingen ork till något! Lite trist, men vissa dagar får vara så.
 
Julia har kommit in i ett riktigt flow då det gäller att rita. Det ligger teckningar överallt med alltifrån blommor, till porträtt av familjen, studsmattor, hennes namn eller trädgården. Nyss ritade hon en midsommarkrans:

 
Då jag inte har några erfarenheter av hur duktiga nyss fyllda 4-åringar är på att rita så vet jag inte om hon är bättre än någon annan, men enligt mig är hon grym! :} Lite partisk måste man väl vara när det gäller sitt eget barn! ;}
 
Ha en fin dag! :}
Kram på er!



Vår trädgård
Publicerat den

 
Ni som följt mig ett tag vet väl att jag är svag för blommor, haha. ♥ Fotade massvis när jag bodde hemma hos mina föräldrar, men det är ju ett tag sedan nu! Vår älskade trädgård har lite att komma med, om man säger så! Allt är så fint! Vill aldrig att det ska försvinna. Ursäkta för en bildbomd på endast grönsaker, men det är så härligt att föreviga det fina runt omkring en.
 
För några dagar sedan tog jag in ett gäng pioner {bilderna längst ner för er som inte har koll} och de doftar ju underbart. Först undrade jag vad det var som"luktade" på nedervåningen, men det slog mig rätt snabbt, haha. I morgon har vi redan bott i huset i 3 veckor. 3!! Än har vi inte gjort något i form av renovering, men så fort David får semester ska vi göra i ordning Henrys lilla rum, som för närvarande är grönt. Väldigt grönt. Det ska istället bli vitt med en fondvägg i färgerna blått & grönt. Kommer nog bli fint.
 
Tanken var innan vi flyttat in att även göra i ordning Julias rum. Dock ändrade vi oss när vi såg hur bra tapeten var. Vit strukturtapet som funkar alldeles ypperligt tillsammans med hennes mycket färgglada möbler och tavlor. Så det får va! Tills hon tröttnar. ;}
 
Nu vill Julia ha hjälp med att rita blommor {så lämpligt}, så det är bäst att jag hjälper till!
Ha en fin dag, puss & kram!
 
Äh, slänger in ännu en bild ↓
Så klart att vi fått en studsmatta att pryda lilla trädgården med också!



Kalashelg
Publicerat den

Jösses mössa vad denna helg har gått i ett! 

I lördags, alltså igår, var det släktkalas här hemma för de två barnen. Omkring 25 personer var vi, och oj vad jag har bakat! Det bjöds på kärleksmums, hallongrottor & en citronkladdkaka. Mums! Godare än en vanlig kladdkaka kan jag säga. Och lätt att göra! :) Dessutom blev det två tårtor, med jordgubbar, vindruvor & blåbär. 

Vädret var fint, barnen fick så mycket fina presenter & alla var förhoppningsvis nöjda! Själv hade jag mardrömmar både natten till igår & natten till idag! Jag har varit sjukt rädd att något ska gå fel, varför vet jag inte..?! Rädd att missa något, haha. Något efterlängtat kom även på plats.. Studsmattan!! Det her hoppats ordentligt på den trots att den bara stått här i några timmar. Bådar gott! 

Julias allra första barnkalas ägde idag rum, och det är en nöjd tjej som sitter i soffan och pärlar nu. Hon är inne i en riktig pysselperiod nu och pärlar, klistrar, målar och grejar mest hela tiden. Fint blir det! :) 

10 barn hade vi bjudit men då en var sjuk och en inte kunde så blev de 9 barn allt som allt. 10 med Henry! Vi bjöd på cake pops, hallongrottor & jordgubbstårta. Barnen åt väl inte sådär jättemycket, utan ville hellre leka, haha! Lite tårta finns allt kvar i kylen, ska nog ta mig en bit sen. ;) 

Då barnen lekte så bra av sig själva så behövdes inga större lekar. Lite dans och fiskedamm fick det bli! :) Hade helt missat att det ingick godispåsar i "kalassetet" jag köpt på Dollar Store, och i ren panik letat påsar land och rike runt. Hittade cellofanpåsar på Lagerhaus som tillsammans med lite snöre fick agera godispåsar. Mycket snyggt! :) 

Blev lite dåligt med bilder från kalaset då jag mest sprang hit & dit, men jag hade det riktigt trevligt & hoppas att alla andra kände likadant. Nu ska jag slappna av och förhoppningsvis sova gott inatt! ;) 

Puss & kram








Vi trivs i vårt nya hem!
Publicerat den

Hej på er!

Jösses vad glest det var mellan inläggen här, det var ju inte riktigt tanken. Dock har jag hamnat i något slags trötthetskoma! Så mycket som jag sover nu har jag nog aldrig tidigare gjort. David är helt paff, haha. 

Nu har vi bott i vårt hus i över en vecka redan, tiden flyger iväg när man har roligt. Nästan alla kartonger är tömda, med undantag för några som står i groventren fyllda med ytterkläder. Som tur är har vi dörr dit, så det är väl bara att gömma undan tänker jag. Det tänker inte David, så nu vet vi vad vi har att göra i veckan. Allt ska bort! ;) 

Medan (seriöst! Sjukt många tror på riktigt att man skriver medanS? Läser de inte böcker och ser att det stavas medaN?!) ändå allt var framme så tog jag tag i barnkläderna och sorterade dem i olika lådor. Varje storlek för sig! Hör & häpna, men jag har tjänat närmare 700 kr på det! Bestämde mig för att sälja alla plagg för 10 kr/st, möjligen lite dyrare om det är ytterplagg, och se vad det drog folk. Helt underbart! Flera stenar har fallit från mitt bröst bara av vetskapen av att vara av med lite grejer. Mycket "av" där.. 

Vi har haft flera vänner här på besök, det har varit så roligt! Tänk vad mycket härliga människor man har runt sig. Så tacksam! Grillat har vi gjort hela helgen, så det är nästan att jag redan tröttnat på det. Nu är jag istället sugen på färskpotatis & sill! Mums! 

Måste bara tillägga att när jag var med i fitnessfighten så gick jag ner 4 kg. Pluttigt, jag vet. Skrev jag det här tro? Jag var inte alltför flitig med inlägg då heller tyvärr. Var väl alldeles för deprimerad pga. maten, hah! Hur som så kan jag erkänna att jag gick upp 1 kg väldigt snabbt igen, men ligger nu på 65 kg och känner mig ganska nöjd. Även om jag fortfarande ser fet ut. Endast spegelbilden när magen dras in ser lite bra ut. ;) MEN! Trots att jag levt på Coca Cola och godis och liknande onyttigheter så ligger jag kvar på samma vikt. Det går helt enkelt inte att vara fet när man bor i hus! ;) Jag rör mig konstant!! Går in och går ut, plockar med saker eller hjälper barnen med något. Underbart! :) Måste försöka komma igång med träningen igen bara, den har blivit hemskt lidande. 

Bjuder på lite bilder: 





Ha en fin kväll! Julia är över och leker med kompisar, Henry sover och jag & David ska ta oss lite kvällsmat!