Nästan blöjfri :D
Publicerat den

Det går inte åt fullt så mycket blöjor i det här hushållet längre! Kisseriet sker nästan enbart på toaletten numera, förutom när hon är på dagis och under natten. Vilka mängder hon kissar på nätterna alltså! Det luktar alltid starkt av hennes blöja på mornarna, vilket gör att man får slänga den det första man gör. Men hon är superduktig på att säga till när hon är kissnödig, och det har inte skett en enda olycka! :}
 
Bajsar gör hon dock bara i blöjan, riktigt så roligt ska vi inte ha det. ;} Hon har bajsat på toaletten en gång, för ett par månader sedan, men jag tror helt enkelt inte att hon är redo ännu. Då tyckte hon att det var jätteroligt, men efter det har jag inte fått sätta henne där. Tror inte att hon ha tålamodet att sitta kvar på toalettstolen så länge. ;}
 
Nu sover hon och jag & älsklingen ska titta på film. Har inte sett en HEL film på aslänge, jag har inte heller så bra tålamod. ;} Men nu är det The Avengers, och den är ju riktigt grym!
 
Love
Melinda
 Livet är värt att njutas av
Publicerat den

Släpp alla krav och all stress. Allt är bra som det är.
 

Vilka underbara ord att börja en regnig torsdag med! 
Jag har precis betalat lite räkningar och Sessan sitter intill datorn med ryggen mot mig. Fast nu vände hon sig med ansiktet mot mig. Nästan lite för nära...:s
Lämnade nyligen Julisen på dagis, och dagiset hade idag föräldrafika. Tog mig en kopp te och såg på hur Julia lekte. Så skönt att hon trivs så bra!
 
I tisdags var vi återigen med våra fina vänner Frida & Lowa och Julia fick chansen att rida igen. Så snällt att vi får följa med!! Hon var lite mer försiktig denna gång och ville helst inte trava. Hon var också noga med att säga till så fort hon tappade stigbygeln. "Mamma! Stanna! Stanna! Jag tappade min fot!" Men liksom förra gången var det pest & pina att åka därifrån, och hon var så ledsen så hon inte visste vart hon skulle ta vägen! Jag sa till henne att om hon inte kan vara tyst så får hon inte vara med, för då blir hästarna rädda. Då stannade hon mitt på grusvägen och bara skrek och skrek. Lite tungt.. men samtidigt var hon ju bara arg för att hon inte fick fortsätta kratsa hovarna i evigheters evighet. Och trött.. Haha, men sen var det lugnt igen!
 
Ha en fin dag :}
 Inskolning bland annat
Publicerat den

Hej på er!
 
29 augusti redan och jag känner att hösten är på väg. Lite kallare, men framför allt blir ju kvällarna så fort mörka! Jobbade kväll igår vilket var lagom muntert en regnig & kall augustikväll.. Hade mer än gärna suttit hemma framför tv'n med en filt & lite thé med mina älsklingar istället! 
 
Håller på att skolas in på ytterligare ett distrikt, går hyfsat bra förutom att jag mår sådär. -_- Som vanligt så är det kallsvettningar hit & dit, yrsel osv. Men det ska gå! Det är ju endast när det är varmt & kvavt, aldrig annars. Jobbade endast till kl 13 idag vilket gjorde att jag kunde vara med och hämta Julisen på dagis. Hon skulle visa så mycket, och i dag hade de ätit mat ute! Fick dessutom med oss en fin teckning hem som nu sitter på kylskåpet. :}
 
Vi leker kurragömma som aldrig förr. Julia gömmer sig ibland och letar ibland. I dag letade hon efter mig och David som gömde oss i sängen {vilket hon visste}. Hon gick in på sitt rum och räknade till 16, sedan letade hon.
"Är de kanske i gaddegåben? Näe..!"
"Är de kanske bakom gadinen? Näe...!
"Är de kanske under täcket? Jag tror jag lägger mig här!"
 
Haha, och jag låg och skrattade så jag grät där under täcket, hon är så fruktansvärt gullig!
 
Hann även med en sväng på Hem & Hobby och inhandlade lite förnödenheter. Som plastväxter, ljus och lite bokstäver i trä. Hihi. ^^ Nedan ser ni ett resultat av kreativt tänkande;
 
En canvastavla med en massa påklistrade bilder från Instagram. Blev riktigt snyggt och inte alls så lågupplöst! :} Äntligen lite bilder på oss här i hemmet! Det har känts så opersonligt utan bilder på oss som bor här. Nu tog vi i ordentligt. ;}
 26 augusti Söndag 2012
Publicerat den

Farväl söndag!
 
Inte riktigt än, men snart är dagen slut. Har varit i Karlsborg hos farmor en sväng i dag, riktigt trevligt med fika & lekparkshäng.Vi hade med oss trehjulingen så att Julia kunde cykla dit, men hon orkade inte riktigt hela vägen så det blev mycket bärande. Både på barn & cykel!
 
Julia har varit blöjfri i stor sett hela dagen, förutom i morse och en sväng nu på kvällen. Hon kissade på toaletten 2 gånger hos gammelfarmor och var så duktig och spolade efter sig. Dessutom skulle hon tvätta händerna, och hon höll på att aldrig komma därifrån. Om och om och om igen... ;} Nog blev hon ren alltid!
 
I dag mätte Julia 93,5 cm, och hon är 15,5 kg tung! 42,5 cm på lite mer än 2 år... inte illa det. Det börjar kännas i axlarna att hon väger lite mer än innan! Och på tal om axlar så har jag riktigt ont där idag, eller snarare i överarmarna kanske. Var på gymmet igår och testade på bänkpress för första gången. 45 kg klarade jag, riktigt stolt över mig själv! Men med träning utan stretching gör det svinigt ont. Och jag är svinigt dålig på att stretcha.
 
På tal om något annat så gjorde jag min sista schemalagda dag på jobbet i fredags. Men i morgon ska jag dit igen och skolas in på ett annat distrikt! Detta för att jag ska stå på inringning i höst, och är man kunnig inom flera distirkt är ju chansen större att jag blir inringd! :} Ska bli riktigt kul, men det enda negativa är ju att jag är där mellan 7-15:30, vilket innebär en hel dag utan min lilla älskling! :( Ogillas! Men något som gillas är att det har varit en riktigt rolig sommar, och jag får väl nästan vara tacksam för att vädret inte har varit bättre så att jag inte missat en massa soltimmar när jag jobbat. ;} Det känns som att jag har utvecklats enormt, och jag har väldigt mycket lättare för att prata med nya människor! Inte så konstigt kanske eftersom det är det jag gör hela dagarna. Jag tycker att det är så roligt att träffa dessa gamla människor som jag åker hem till, och höra dem berätta om sina liv och hur det var förr. Lärorikt!
 
Godingarna! Sessan har börjat sova i Julias säng om nätterna, ser så mysigt ut när de somnar tillsammans. ♥
 
En cykeltur i Karlsborg
 
 Kvällspromenad
 Ett dilemma
Publicerat den

Okej, såhär är det:
 
Jag tycker att det är roligt att jobba, men jag tycker inte att det är roligt att vara borta från Julia & min fina familj. Skulle önska att alla arbetsdagar var kortare så att man slapp missa så mycket! Vill inte ha ett 7-16 jobb då jag endast träffar familjen ett par timmar morgon/kväll. Inte värt det, även om man behöver pengarna för att ha råd med mat & hyra. Så, vad kan man jobba med för att slippa vara borta så mycket från familjen? Helgjobb? Så att man har hela veckorna lediga? Har ni några tips på vad man kan ha för jobb som inte tar hela ens tid?

Så svårt.
Tycker att det är hemskt att vi ska jobba så mycket hela tiden, istället för att umgås med varandra. Vem kom på den dumma idén?You can learn many things from children. How much patience you have, for instance.
Publicerat den

Nu har jag anmält Julia till friluftsfrämjandet, på grund av att hon går på ett I ur och skur-dagis. De hade visst någon bra försäkring som är bra i och med att de är ute och rör på sig så mycket när de har Knopp, Knytte & Mulle. Kostade bara 100 kr/år, så det är det lätt värt! :}
 
Eftermiddagen har bjudit på regn och en del samtal till banken och försäkringskassan. Eftersom jag har bytt bank så kommer inte mina pengar komma in när de ska, vilket är lite segt. Men de kommer på avi:er senare som tur är. Det dumma är ju bara att vissa räkningar måste betalas snart..! Jobbade endast halvdag i dag vilket jag skulle ha gjort i morgon också, men jag fick förlängt till 15:00. Bra med pengar, men tråkigt att mista familjetid..
 
Nu har Julia kommit till ett stadie då hon älskar att leka med oss. Nu leker vi kurragömma mest hela tiden, då vi turas om att räkna och gömma oss. Julia gömmer sig helst på samma ställe hela tiden. ^^ Helst under överkastet i vår stora säng, eller under filten i soffan. Vi brukar räkna till 10, men när Julia räknar låter det såhär:
1 2 3 4 6 8 9 10 11 12 14 16 14 16, NU KOMMER JAG!
Så gulligt när hon springer och letar och fnissar. Roligt att man kan leka så bra tillsammans och prata med varandra. Det är så svårt att förstå att man kan göra det när de bara är bebisar.. När Julia var riktigt liten kunde jag inte förstå att hon skulle kunna ta på saker och GÅ! Helt sjukt.. Men de växer upp så fort. Helt otroligt var hon har vuxit bara nu i sommar. Både till utseendet & i personligheten!
 
Helt galet vad jag älskar denna lilla människa!
Så underbar på alla sätt & vis ♥
 Liseberg
Publicerat den

I helgen var jag & älsklingen på Liseberg - utan barn! Kände att jag ville vara lite egoistisk och verkligen göra sånt som jag gillar. Dessutom tror jag inte att Julia hade uppskattat nöjesparken i en så ung ålder. Tror att hon har alldeles för kort tålamod för att stå och köa till karuseller, plus att hon skulle vilja åka allt om & om igen! ;} Så det blev en barnfri dag då Davids mamma var barnvakt.
 
Hade otroligt roligt, och vädret var verkligen kanon! Inte en regndroppe och lagom med folk! Stod inte i kö längre än 20-25 minuter någon gång. Den första grejen vi gav oss på var Uppswinget. Snacka om sniglar när jag mitt i svingen blir getingstungen i armbågen. Getingjäveln krockade antagningen {eller vadå antagligen, de gjorde det!} med mig och åkte rätt in i skjortärmen och högg till. Det gjorde så jäkla ont, och orolig blev jag då jag inte fått stick på många år. Hur skulle kroppen reagera på detta? Vissa är ju allergiska som f-n! Som tur var blev jag endast lite svullen och sedan la det sig igen. Men det sved ordentligt nästan hela dagen.. Otur! :P
 
Nästa attraktion vi gav oss på var AtmosFear, även av mig kallad atmo som David hade väldigt roligt åt. Men jag gillar att förkorta namn.. Det gör jag alltid då det gäller smeknamn, hehe. Jag kan säga som såhär att jag var livrädd. Något så fruktansvärt rädd. Gjorde mig beredd på att dö, i princip. Fick alla möjliga varningssignaler och var nära att kissa på mig... ;p Men, jag gjorde det! Och det var inte alls så farligt! :D För att vara ärlig så njöt jag av utsikten, och Höjdskräcken tycker jag är 1000 gånger värre! Vet inte om det är jag som är knäpp eller vad det är, men jag tycker att AtmosFear känns säkrare och rejälare.
 
Åkte en massa annat också. Underbart när man kan åka allt. Än så länge har jag inte blivit gammal nog för att må illa av snurr och höga hastigheter! ;} Det tackar jag för, livet skulle vara så tråkigt annars! ♥ David hade tur att vinna stjärnvinst i Plopp, det som är så jädra gött. Sedan åkte vi Kållerado med en judisk familj. Pappan var så gullig med sin kippa, sitt långa skägg och sina svarta små solglasögon. Så glad hela tiden eftersom det var han som fick allt vatten på sig. ;} Själv köpte jag mig ett sånt där platshölje för att vara på säkra sidan. Man får inte vara dum ^^
 
Vacker augustikväll..Stellas Lekland
Publicerat den

Här kommer Jujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!"
 
Så lät det när Julia slängde sig ner för den stora, uppblåsbara rutschkanan på Stellas lekland tidigare idag! Ingen antydan till rädsla, utan bara på't igen! Hon brukar alltid vara väldigt aktiv där inne och sällan bli trött, men idag sa hon allt några gånger att hon blev trött i benen! Hah! ;} Det var klättrandet och studsandet som var orsaken, hihi.
 
Egentligen skulle vi ha åkt till Liseberg idag, men pga. dåligt väder så väljer vi att göra det i morgon istället. Fast tydligen var det torrt i Göteborg i alla fall? Enligt yr.no skulle det komma massa millimeter regn under dagen... Bara att hoppas att det håller upp i morgon. Är lite nervös faktiskt... för AtmosFear. Men ICKE tänker jag fega ur. Då kommer jag aldrig att förlåta mig själv!
 
Nu ska jag fylla i lite blanketter tänkte jag! :} Julia ska nämligen få ytterligare ett namn. Känns riktigt skönt. Haha, brevbäraren kom upptravandes härom dagen och frågade om jag visste vem Julia var. Ganska osmidigt att inte ha samma efternamn som vi vuxna som bor här! ;}
 
En dusch skulle vara på sin plats i detta nu! Men först lite bilder;
 
Gumman med sina tre bästa vänner: Julia, mamma & David
Hon är mycket för att döpa alla sina dockor/gosedjur till just Julia! Åååh, hon ser så GO ut på bilden. Älskar mitt lilla hjärtegryn så mycket!!
 
Och så en bild på la mama!
Och från lilla barnpoolen på badet! 39 kr på Netto för en jättebra delfin!
Lite nytt på inredningsfronten. En krona från Förr & Nu!Det här med naglar alltså..
Publicerat den

Jobbar dag 4 av 5 nu, och har endast en halvdag kvar i morgon för att sedan kunna njuta av sovmornar i x antal dagar! Ååååh, tänk att en sovmorgon kan vara värd så mycket!
 
Är sugen på att fixa till mina naglar, men frågan är om det är så.. s-m-a-r-t?
Dålig sak 1: naglarna slits något så FRUKTANSVÄRT
Dålig sak 2: jag jobbar inom vården, vilket ju säger sig självt..
 
MEN
Bra sak 1: det är ju så SNYGGT !!
 
Vad bör jag göra? Jag behöver ju faktiskt inte ha milslånga naglar, utan bara en liten tipp som inte är till så mycket besvär. Hmmmm...
 
Förslag?Instagram
Publicerat den

Har haft måndagskänslor hela dagen, då blir man lagom chockad sen när man inser att det faktiskt är söndag! -_- För det är det va? Jag har jobbat hela helgen så i mig finns inga helgfeelings inte. Men nästa vecka är jag ledig mellan tors-mån, det gillas! :D
 
I går var mina godingar på kalas medan jag jobbade, och såhär fin var 2-åringen då;
(Jag vet inte om jag ska tycka att det är tråkigt eller charmigt att det fattas en tandbit på ena framtanden..)
På tal om tänder förresten så har nu Julia fått alla sina 20 mjölktänder. Dock vet jag inte när hon fick de sista, men jag såg häromdagen att alla fanns på plats! Slarviga mig..!
 
Något som är känt är att Instagram är ganska bra på att ta över.. Jag och många andra är beroende, haha! Uppdaterar mer där än här tråkigt nog. Heter Melindaochjulia där om någon vill följa mig.
Jag saknar henne så när jag jobbar!! Godingen!
 
Bild på mig innan jöbbet i går!
 
 Får jag klaga såhär mycket?
Publicerat den

  Hej på er, denna underbara fredag! Oavsett väder så är väl alltid fredagar något extra, tycker ni inte det? Jag älskar dem i alla fall. Och i dag har jag varit ledig hela dagen! Uppdateringen i veckan har väl varit sådäääär, men nu är i alla fall "mitt liv" fungerbart igen.

1. Jag har fått en sprillans ny iPhone 4, eftersom jag lämnade in den förra på lagning pga. trasig högtalare.
2. Jag har fått mitt Swedbankkort och pengarna har kommit in. Har dessutom fixat telefonbanken så att jag bara kan skaka på telefonen för att se mitt saldo.
3. Bror min var här och fixade till min bärbara dator så att anti virus-skyddet fungerar som det ska.

Lättnad! Men det här var ju positivt, och det var väl inte så det lät på rubriken? Det negativa började för mig i måndags. Here comes it; 05:30 var jag uppe och sminkade mig och gjorde mig i ordning. Väckte Julia lite senare och i lugn och ro cyklade jag iväg med henne till dagis. Lämningen efter ledigheten gick kanonbra och jag cyklade vidare till jobbet. Tar ca 5 minuter. Jobbet började bra men efter 2-3 timmar känner jag av det.. Kan ni gissa? Klart ni kan, ni känner väl mig?! Den fruktade, tröttsamma, jävla, skitjobbiga blåskatarren/urinvägsinfektionen. Åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh! Känner hur det börjar värka allt mer i de nedre regionerna och känner bara att vafan, kan jag inte ens få cykla till jobbet en sommardag? Men näääerå. På lunchrasten åker jag och köper Tranbärsdryck vilket jag häver i mig som aldrig förr. Försöker klara av hela arbetsdagen som håller på till 15:30, men vid 14-tiden ger jag upp och cyklar hem. Jag har då svettats som en gris och har något så fruktansvärt ont när jag kissar {och hela tiden annars också}.

Tidigare under dagen ringde jag vårdcentralen men utan att de svarade. Ringde då MVC istället eftersom jag kände att detta var en krissituation. Urinvägsinfektioner brukar jag ju ha, men jag har aldrig gått runt och svettats så pga. det. Vårdcentralen ringde upp mig hemma vid 15-tiden, och säger att jag kan komma dit direkt vilket jag gör. Men väl där tar allting en jäkla tid, så jag betalar för mina prover men åker hem eftersom jag inte hinner vänta.

Härdar istället ut hemma med tranbärsdryck och eftersom jag jobbar även tisdagen och VC inte har några tider på eftermiddagen, så kommer jag inte dit förrän onsdag förmiddag, på min lediga dag. Lämnar 2 urinprov och får prata med en läkare. Samma morgon vaknade jag upp av en fruktansvärd kramp i högra vaden, vilket enligt läkaren tyder på vätskebrist. Men vad tusan? Jag dricker ju!! Tydligen inte tillräckligt mycket..

Ha ha... läkaren skriver i alla fall ut recept på mitt vanliga Furadantin. Den här gånger 100 tabletter istället för 15. Nu jävlar! Hämtar dock inte ut tabletterna eftersom jag hör och häpna mår betydligt bättre! Verkar som att min kropp tagit hand om skiten själv den här gången. Omg! Kan det vara sant? Har jag ett immunförsvar? Det kan inte vara möjligt. Läkaren och jag kommer överens om att jag ska vänta med tabletterna, för jag kan ju faktiskt klara av detta själv. Och såklart är det bara positivt om man kan slippa antibiotika! Ont i ryggen har jag inte heller, och endast 70 vita blodkroppar kunde hittas i provet. I andra fall har jag haft 500 st... det vill säga försvar som ska ta bort bacillerna! Det här var ju ingenting! :D

Det här var alltså onsdag. Och torsdagen klarar jag bra också. Transbärsdryck ska man inte underskatta. Men nu är jag allt bra trött på det. Var nära på att spy upp det i går, så vidrigt är det. Nu stämmer inlägget lite bättre överens med rubriken va? ;} Torsdag i alla fall, kvällen var hemsk då jag ständigt kände mig kissnödig, och natten var ännu värre då jag inte kunde sova och var nära på att kräkas av smärtan i... ja just det.. ryggen! På högra sidan. Väckte David vid 4-tiden i natt och bad honom hämta en ipren, och efter en halvtimme somnade jag gott efter att smärtan försvunnit. Ringde 1177 i morse och sjuksköterskan tyckte absolut att jag skulle hämta ut mina tabletter. Sagt och gjort så gjorde jag det och har nu tagit en tablett. Så var det med det immunförsvaret. -_-

I dag har jag inte alls mått bra! Börjat kallsvettas utan vidare, känt mig trött och hängig. Tog en tablett i eftermiddags och knappt en timme efteråt kommet ytterligare något obehagligt: klåda under fötterna! Hahaha, det kan låta som världens minsta sak, men jäsiken vad det var hemskt! Fick panik och hoppade in i duschen och hoppades att det skulle gå över. Kändes som om jag bränt mig på brännässlor eller något. Kära nån vad har jag gjort för att förtjäna detta? :( Som tur var gick klådan över, och det har kommit tillbaka lite nu på kvällen. Vete katten vad det kan vara.. Menmen. Nu ska jag ta mina 100 tabletter [OBS! Ej alla på en gång :P}och hoppas att jag aldrig någonsin behöver uppleva det här igen.

Förlåt att det blev mycket text och mycket klagomål, men på något konstigt sätt mår man ju alltid bättre när man får prata av sig lite. Allt känns lite lättare..! Och titta vad fint det blev på Julisens rum med ett bord och lite stolar? Ytterligare 2 stolar ska dit också, två grodstolar! En blå och en till rosa :}
 Cykeltur
Publicerat den

I dag har vi varit ute på en cykeltur hela lilla familjen! ♥ Så himla mysigt att cykla omkring på grusvägarna med stora fält omkring sig. {Vi behöver inte nämna alla tiotusentalsm knott/mygg/flugor som envist ville på våra ansikten..} Solen sken, det var alldeles vindstilla, och Julia satt där i barnsadeln med små blommor, pinnar och diverse annat som hon pillade med.

I morgon är det dagisdags för Julia igen efter 4 veckors ledighet. Hoppas att det går bra. Ska lämna henne redan kl 06:50.. Hon har pratat mycket om det och att det ska bli roligt, men vi får väl se hur hon blir när det väl kommer till kritan! ;} Hon somnade några minuter innan 20 ikväll, bra det så att hon är pigg i morgon bitti! Hade som mål att hon skulle sova innan kl 20, och det var med bara några minuter som jag lyckades hålla det!
 
Näe, har väl inget mer att dela med mig av! Har färgat håret i dag förresten, mörkt blev det! Men smink är ett måste om jag inte vill se ut som en levande död, haha. Mocka & mörkbrun fick blanda sig i håret i 35 min tidigare i dag. Så skönt!
 
Puss/kram
 4/8 Lördag 2012
Publicerat den

 
 
Mycket rosa bilder på Julias rum nu, haha. Men nu har vi ändrat plats på tältet och bordet, och det får väl gå! Ytterligare 2 stolar ska på plats, likadana grodstolar fast än blå (!!) också! :} Hennes lilla docksäng och sackosäck står bakom tältet nu istället.
 
Alldeles strax ska vi till Tibro, till några vänner och grilla! Ska bli så mysigt så. I dag än så länge har vi bara ordnat och donat lite. Blev kassler, ris & currysås till lunch, tv:n har varit igång ständigt. Jäkla OS... hatar sport! :P Hemmet är nu hyfsat städat och fint. Eller det ÄR städat och fint. Jag & David skakade mattan vi har i vardagsrummet förut. Det ramlade ut lite allt möjligt haha. Örhängen & pengar till exempel.. och en massa damm!
 
Är sugen på att shoppa! Men har inga pengar eftersom jag har bytt bank.. Från Nordea till Swedbank. Jag är nog precis kass på att förklara, för ingenting gick som det skulle. Ville har ett privatkonto men fick bara sparkonton och då fick jag inget kort. Vilket kan vara bra att ha. Det skulle komma nästa vecka. Så nu har jag varit utan pengar ett par dagar, samt (typ) utan telefon... Härliga tider! :D
 
I dag som i dagen i dag, är jag så mycket som 21 ½ år! Kl 15:31 är jag född, så det är passerat nu.
Puss & kram
 
 
 Mamma! Jag har ätit varm oboy med grädde!
Publicerat den

Så sa Julia till mig för en stund sedan när jag kom hem från jobbet! Helt uppe i varv! :}
 
Jobbade med andra ord kortdag i dag och har dessutom en ledig helg. Det tackar man för :} I går, den 2 augusi, hade jag och David varit ett par i 1 helt år! Det är galet. På ett sätt känns det som att vi alltid varit tillsammans, men samtidigt så har det här året gått otroligt fort! En hel del har hänt också. David har tagit körkort & gått en CNC-utbildning, jag har gjort färdigt skolan, fått mitt första jobb, flyttat hemifrån, Julia har börjat dagis osv..

Haha, precis när jag skrev "gjort färdigt skolan" så kom jag på att jag hade prov i dag! Fick sätta mig med det omedelbart, och nu hoppas jag att jag klarar godkänt på det. :}
 
Har tvättat rent under badkaret också, det behövdes kan jag säga er. Usch vad dammigt det var, och det låg en massa äckliga gamla badleksaker som tappats, någon gammal svamp osv.. Usch! Men nu äre rent! :D
 
Nu ska vi försöka hitta på något här... Puss & kram!Eget rum eller inte?
Publicerat den

Jag prenumererar på tidningen Vi föräldrar och i det senaste numret är det en diskussion angående om ens barn ska ha eget rum eller inte! Som med mycket annat finns det ju både för- och nackdelar, och jag tänkte skriva ner lite av vad som skrevs.
 
Fördelar:
Slippa leksaker över hela hemmet {kan kastas in i barnrummet}
Barnen sover bättre i egen säng i eget rum  {främst om det fanns syskon i familjen som kunde störa om alla sov i samma rum}
 
Nackdelar:
Man avstår fler barn på grund av platsbrist
Leksakerna hamnar ändå överallt...
Barnen känner sig inte lika trygga utan mamma & pappa i närheten
 
I den här frågan är jag positiv till ett eget rum! Dock tycker jag inte att barn behöver det när de är så små som 1 år, men runt 1 ½ - 2 år så ser jag mängder med fördelar! {Haha, bara för att Julia var 1 ½ år...} Dels håller jag med om att man får in alla leksaker i ett rum, även om de har en tendens att vara lite överallt på dagarna.. Men Julia älskar sitt rum och vill alltid visa alla "mitt jum". När vi precis hade flyttat in i den här lägenheten så tror jag att det var skönt för Julia att ha alla sina saker på ett ställe, för att på något sätt känna sig trygg trots att allt var väldigt nytt för henne.
 
Julia somnar alltid i sitt eget rum, det har vi som regel. Dock får hon alltid komma in till oss på natten/senkvällen, utan några bekymmer. Det tror jag är nyttigt för henne. De senaste dagarna har hon faktiskt sovit hela nätterna i sin säng, och det är knappt att hon väcker oss på mornarna. Inte direkt i alla fall! I morse hade hon bäddat ner sig i soffan och satt och ropade på mig tills jag kom ut och satte på en film åt henne, haha! ♥
 
Å andra sidan har jag inga problem med att sova intill henne på nätterna. Jag tycker att det är så himla mysigt. Man skaffar väl ändå inte barn för att låta dem vara för sig själva hela tiden? Jag vill mysa!! :D Men att ha ett rum med alla leksaker i är görbra tycker jag, för då slipper hela hemmet se ut som ett lekland! ;}
Vem skulle inte trivas i detta rosa paradis? Ska ta nya bilder på rummet när bordet & stolarna är på plats! :} Fast möblerna ska stå till höger, typ bredvid sackosäcken, så det blir inte så mycket skillnad trots allt.Dagens Julia
Publicerat den

 
En busig dagens outfit-bild! Älskar de där jeansen, så mjuka och goa!Tack älskling ♥
Publicerat den

I dag fick jag sovmorgon till halv 11, helt underbart! Det tröttar ut en att jobba och sedan komma hem till en dotter som pratar non stop! I dag har vi inga planer i alla fall, det enda vi ska göra är att gå till banken!  Sen blir det kanske en tripp till lekparken om vi känner för det. :}