Städning pågår..
Publicerat den

Good morning folks!

Jag fixar & städar här hemma för i kväll kommer det ett glatt gäng hit på en Blingovisning! Ska blir riktigt roligt! Nu måste jag bara dammsuga, torka golv, plocka lite blommor/kvistar och piffa lite till. ICA ska besökas också.
{Av bilden att döma så verkar jag vara ett enormt fan av Storbritannien, men så är inte fallet. :P} Men visst är det snyggt med lite färger som piffar upp det hela lite? :} Ååh, ni anar inte hur störande det där jäkla soffbordet i GLAS är. Det är ständigt kladdigt, och det är inte bara Julias fel. Även om hon bidrar med en hel del! ;} Tar år att få rent eftersom det gärna sätter sig riktigt ordentligt. Men nu är det rent i alla fall, efter ett antal skrubbningar!

För övrigt så har det varit inbrott i våra grannars lägenheter härom natten. Otäckt! Hoppas tjuvarna håller sig långt borta nu, annars tänker jag skaffa dubbla lås!

Puss & kram ♥



Spring feelings
Publicerat den

♥ Vår



I dag har jag besökt min mormor och fikat lite. Fick en jättegod parym, en klänning till Julia samt lite godis till henne. Vi båda var helt förvånade när vi sågs! Jag tappade hakan när jag insåg hur brun hon var {efter 3 veckor på Gran Canaria} och hon tappade hakan när hon såg mitt hår.. -_- Haha, men okej! Jag ska göra mig mörk igen, jag ger mig nu. Det är ju inget roligt att gå runt och höra att man är ful hela tiden. Nu är det även bara 1 vecka kvar tills jag får mina gaddar! Mörkhårig och med tänder, det är drömmen i dagsläget. Men det är ju så triiiiist att vara mörk jämt, jag ångrar inte att jag provade på livet som ljus morot! ;}

Julia ska snart hämtas. I dag fick overallen stanna hemma, likaså stövlarna. Istället blev det en stickad tröja med en skaljacka på, nya Adidasskor och en tunn mössa. Överdragsbyxor också. :} Skulle egentligen ha åkt in till Skövde nu i eftermiddag och gaddat mig lite, men det visade sig att vi skjuter fram det en vecka. Inte mig emot faktiskt, då hinner jag fundera ut något nytt snyggt motiv jag kan ha! Några idéer, någon? :} Är ju sugen på något som symboliserar min älskade Julisbulis, men frågan är vad? Namnet är uteslutet, däremot födelsedatumet? Men vart? Och hur? Förslag mottages tacksamt! ♥

Adéu!



Monday morning
Publicerat den

God morgon :}

Så otroligt skönt ute, men så otroligt ofrisk! Ni vet sådär störigt sjuk, då näsan är täppt, ögonlocken faller ihop och kroppen helt enkelt inte orkar vara igång. Som tur är ska jag till läkaren någon gång den här veckan och ta lite prover, hoppas verkligen att de finner vad som kan vara fel. Tänk om det är allvarligt? ;O Har inte känt mig fullt frisk på väldigt, väldigt länge..

Julias öroninflammation märker man inte mycket av. Hon klagar inte på smärtor och är pigg och alert i övrigt! Dock är medicinen inte dagens höjdpunkt precis. Den är vidrig, eller "äckig", som Julia säger. Kåvepenin är det. Jag har själv tagit den innan och fy skråen vad den är hemsk. Senast var sommaren -08 tror jag, då jag hade en hemsk halsfluss som läkarna först trodde var halsböld. Hur som haver. Penicillingen ska tas morgon-middag-kväll ända tills på torsdag, så lilla gumman får helt enkelt stå ut ett tag till.

Mina plasttänder sitter kvar! Jag ser ju nämligen inte sån ut som på bilden jag la upp för ett par dagar sedan. Tandläkarna kände sig elaka och kunde inte lämna mig så. Nu har jag en plastskena istället, som ska sitta där fram till den 4 april. Tänk er att ni ska spela ishockey och får in ett sånt där skydd för tänderna. Ungefär så ser den ut, fast inte riktigt lika stor. En enda plastbit är det, fast det är format som fyra tänder. Nuddar man dem ilar det någon fruktansvärt, så när jag äter får jag trycka in maten långt in i munnen. Hade tänkt mig att gå ner ett par kg i vikt då det är så omständigt att äta, men det visade sig att jag är alldeles för hungrig för det..

Over & out, have a nice day! :}




Utflykt i Grevbäck
Publicerat den



Dagen bjöd på en utflykt till Grevbäck tillsammans med "Majjan & Janne" {Davids mamma & hennes man}, där vi var för exakt en vecka sedan. Soligt, varmt, lugnt & skönt. Grillning av korv och lite fika. Dessutom hade Julia det riktigt roligt med en fotboll precis innan vi skulle fara hem. Varje gång hon försökte få tag i den sparkade hon till den, och hon var så himla gullig när hon sprang omkring och lattjade. ;}

Här om dagen fann jag en underbar säng på Blocket, en växasäng som är EXAKT så som jag önskade. Den var gul, vilket betyder att jag & David under gårdagen roade oss med att slipa och måla om den till vit. Den kommer bli helt ljuvlig i Julias rum sen. Ynka 400 riksdaler gav vi för den. SÅ värt det! Dock hade färgen runnit lite vilket för mig innebär att jag får slipa & måla den en gång/några gånger till, kanske i morgon eller på tisdag. Men; underbar! Lovar att visa bilder sen när den är på plats, och dessutom måste jag fixa en före-bild!

Dags att krypa till kojs. Hängde ut våra täcken på ballen förut så antagligen är de isbitar nu, men det kan ju bli uppfriskande om inte annat. Ha det så bra, pusspuss.



Utrensning
Publicerat den

Titta titta!

Det här sysselsatte jag mig själv med en stund förut. Jag rensade bort en hel del också. 2 fyllda ICA-kassar ska upp på vinden i morgon! Kläder i strl 80 är på tok för litet! Även en del 86:or. Gjorde bilden i gråskala så att ni får en chans att gissa er till vilken färg det är som har övertaget, men för att inte vara alltför tråkig så kommer originalbilden här ↓

I den rosa kassen nederst ligger det massvis med skor! :} Och det var inte så svårt att förstå att det är rosa som regerar va? ;}



Ja, hur länge hann vi
Publicerat den

vara friska nu egentligen? Ca 2 veckor enligt mina beräkningar. Natten till i dag var hyfsat hemsk, med en liten Julia som hade hög feber och som gnällde/skrek sig igenom timmarna. Ont i öronen, ont i halsen, ont i benen, det hade hon enligt henne själv. Lyckades få i henne lite vatten och alvedon var fjärde timme, så lite sov hon allt. {Tilläggas bör att hon sover på soffan nu, ser så skönt ut!} Ringde till 1177 i morse och frågade om jag borde åka till akuten eftersom hon bara skrek & skrek, men det var inte nödvändigt enligt sjuksköterskan som jag pratade med. Istället skulle jag höra av mig till vårdcentralen när de öppnade. Sagt & gjort, och vid 10-tiden var jag där och vi fick komma in. Julia var seg och ville åka hem, men hade ändå hunnit med en sväng i badkaret innan och hade på sig ordentliga kläder.

Ensidig öroninflammation, igen. Samma öra, men utan alla utslag på kroppen den här gången. Tycker synd om min lilla älskling, som ständigt åker på alla möjliga virus! Kåvepenin är i alla fall köpt, och det var en liten ful grej som hände under tiden jag var på apoteket. Det bevisar verkligen hur sjuka vi är i det här landet. När jag parkerade bilen utanför så kom en tjej uttravandes därifrån med en påse, samma tjej som hade gått in till läkaren innan oss. När vi väntade på vår tur så satt det en gammal gubbe och väntade också, och även han kom till apoteket när vi var där. Tänk vad medicin vi trycker i oss, va!? :O Men det är ju tur att den finns! :}

Happ happ. Med en sovande Julia i bilen for jag iväg till min studievägledare efter läkarbesöket. Han svarar aldrig i telefon, och det var väl tur det för jag ringde ett par gånger och tänkte avboka vårt möte. Men vi hann gott & väl, så det var ju tur att han inte behagade att svara just i dag! ;} Goda besked därifrån i alla fall, kommer nog få ett riktigt fint slutbetyg i slutändan, och han trodde faktiskt att jag skulle klara av att komma in på sjuksköterskelinjen! Hoppas! :} Var inne på undersköterska ett tag också, men äh! Det är lika bra att köra på stort från början, jag vill ju bli barnmorska! :}

Tror ni förresten inte att värsta skogshuggarteamet var på plats precis där jag parkerade bilen? Självklart. Eller huggar & huggar, sågar snarare! Motorsågar som skulle kunna väcka de döda på mils avstånd. Och där skulle jag bära över Julia från bilen till vagnen utan att hon vaknade. Försökte få någon form av ögonkontakt med snubben som sågade, men han vände ryggen mot och fortsatte sitt underbara arbete. Julia vaknade.

...men somnade åter efter ett par minuter i vagnen! :}



Förändring..
Publicerat den




I'm Mrs. Extra, Extra, This just in
Publicerat den

Haha, nedersta bilden bjur' jag på! ^^
Så kul att ta en massa bilder på sig själv nu när man ser så annorlunda ut. Är verkligen inte van vid att vara ljus, har ju aldrig nånsin varit ljus, inte ens som liten. Färgade håret mörkt första gången vid 15 års ålder, och har sedan dess varit mörk, med undantag för två gånger då jag försökte bli ljus, men fegade ur när jag såg ut som en morot och färgade snabbt tillbaka till mörkt. Men nu ger jag mig inte!!

Lämnade just min lilla pärla på dagis. Hon var så mysig i morse! Sov hela natten i sin säng, i sitt rum, och hade för första gången tagit sig ur sängen själv och kom in till oss. Jag vaknade vid 7-tiden av att hon pratade med Sessan som låg och sov nedanför sängen. Hon fortsatte sedan att hämta in sina älskade doppresenter i form av en hund och en björn {hoffen & böörnen}. Hon satte dem i sängen och såg snabbt att de var "muttsiga" {smutsiga}, varpå hon sprang in till köket och hämtade en sett {servett} och började torka av dem så fint. David sov fortfarande... ;}

Sen drog hon upp mig och ville leka i rummet. Och jag har såklart blivit sjuk igen. Lite i alla fall. Näsan rinner och ögonen likaså. Dessutom är halsen lite öm. JÄVLA SKIT. Jaja, jag skiter i det nu och lever på som vanligt. Jag som är husmor måste ju ändå laga mat, diska, städa & tvätta. Okej, städa skiter jag faktiskt i, det är så tråkigt. Men i går var jag minsann duktig och lagade korv stroganoff, diskade efter oss, tvättade och hängde upp kläderna efter mig. Borde ta tag i torktumlaren i dag känner jag, vet inte riktigt hur länge lakanen och alla strumpor har legat där, i väntan på att få bosätta sig i garderoberna ett litet tag.

Nu ska jag i alla fall {innan jag tar tag i torktumlaren} plugga lite och seadn förbereda mig på att Emelie kommer hit och hälsar på! Så kul! ♥ Hon har inte varit här innan så vi får väl se om hon gillar't eller ej! ;}

Puss på er!



Hair update!
Publicerat den

Bäst just nu: svartvitt

Tänkte att det var dags för lite hårbilder. Från att ha varit mörk brun, til att ha varit mörk orange, ljus orange, blekt orange, vitt i botten - ja ni förstår! Nu sitter jag här och ber till gud att håret inte lossnar. Dock är det rätt mörkt i botten ännu, bortsett från en liten fläck i fram som är kritvit. Ååååh, jag önskar så att min värld inte innehåller så mycket färg som den gör just nu. Vet inte hur många penningar jag lagt ut på blekningsmedel och färg, men nu får det nog banne mig vara nog. Lite silverschampo bara!

 

Ska hämta lillan från dagis snart, sedan ska vi bila iväg ut i skogen och träffa Malin & hennes fina småtjejer! Det känns som att det var år sedan vi sågs, men i dag ska jag äntligen få träffa dem igen! :} Vi får väl se om Julia känner igen dem. ;}

& på tal om skogen så var vi ute på landet i går hos min moster. Tittade på en barnsäng och fick god kvällsmat! Tackar för det! :} Efter det åkte vi vidare till en bondgård några meter därifrån och fick halm & hö till Nelly. Julia hade tjatat om det hela eftermiddagen, eftersom det på bondgården såklart fanns kossor! I hagårrn! Vi klappade dem och de var så mysiga & goa, dock blev de arga när vi gick mellan dem och började frusta och skrapa i golvet och ha sig. Riktigt läskigt! De tyckte nog att vi inkräktade en smula.. Men Julia var nöjd och ville absolut inte åka hem, trots att klockan var närmare 20.00 ville hon stanna hos kossorna. Trodde faktiskt att hon skulle bli rädd för dem först, men icke sa nicke! Vi fick övertala henne om att kossorna skulle sova nu, och även de busiga katterna som sprang omkring. Sedan pratade hon om dem hela vägen hem, David hann inte ens fråga henne innan hon hade svar! ;}

Hepp, dags att klä på sig och kanske göra ett matintag! Gjorde nudlar & köttbullar {urk, låter ju vidrigt :P Men med majs & ketchup kanske det går ner ändå!} i all hast i morse till Julias Knytte-grupp, hade ju självklart glömt att det var tisdag i dag. Men maten kom med och jag hoppas hon äter lika redigt som förra veckan. :}

Pöss!



Ute i skogen
Publicerat den

I går i det helt underbara vädret åkte vi på Davids initiativ ut i skogen och hade det mysigt! Grevbäck, närmare bestämt, och dra mig baklänges vad fint det var där. Lyx för själen, minst sagt. Jag sa det att om jag skulle dö då, då skulle jag dö lycklig! :} Julia sov i sin vagn rätt länge, men för att hon inte skulle missa alla fåglar och allt "hattin" (vatten) så väckte jag henne hur hennes djupa skönhetssömn!

 




Världens bästa ♥
Publicerat den

Titta vad David köpte till mig i morse. Överraskad var bara förnamnet! ♥♥♥
Älskar dig David!



10 år..
Publicerat den

I dag hade mina ninisar Ella & Moa fyllt 10 år. ♥ Dock blev de bara 4 & 7 år gamla. :'( Hoppas de har det bra i sin kaninhimmel!

Nyss hemkommen från gymet, det var skönt men jobbigt! Körde 45 kg på magmaskinen, trodde ett tag att magen skulle strejka och gå hem och lägga sig och sova, men den höll sig kvar! Nu måste jag bara köpa en sport-bh eftersom min nuvarande ger mig ont i/över revbenet på höger sida. Jag trodde till en början att det var håll, men tydligen inte. Det är riktigt störande eftersom jag när jag springer på löpbandet egentligen inte är särskilt trött, men ändå får avsluta eftersom det gör för ont. {Haha, vilken dålig bortförklaring, tänker ni. :P} Nåja, får börja cykla istället, då hoppar ju kroppen inte lika mycket upp & ner.

I dag är det min städdag! I lördags svabbade jag av lägenheten men nu är det alltså dags igen! Golv ska dammsugas, disk ska diskas, sopor ska slängas och sängar ska bäddas. Vädra ska jag göra också. Smidigt med två balkonger då det lätt skapas korsdrag!

Julias fönster, där allting kommer från Hem & Hobby {det slog mig nu!} haha. Tycker att det är riktigt fint. Julia älskar får!

Nu; dusch, smink, städ!



Snuskigt på morgonkvisten
Publicerat den

Haha, mysig morgon! ♥

Dagen startar med två MMS och texten: Hej hanna. Här är bilderna på oss som vi lovade. Hör av dig, skickar gärna fler. Frida o Peter. Och vad det var för bilder återstår för er att gissa... ;P Inte direkt vad man väntar sig kl 08:41 en onsdagsmorgon! Blä..

Nog om det! Precis lämnat Julia på dagis och det gick kanonbra! Inte det minsta gnällig, utan hon tog en spade och började leka med de andra barnen. Så underbart skönt. I går var hon på dagis också {älskar att vi äntligen fått ordning på vardagen igen efter alla sjukdomar!} och då hade de Knopp, Knytte & Mulle. Julia tillhör Knopp, tror jag! De var ute på gården och åt även matsäck ute på gården. Jag hade kokat ihop lite spaghetti & hotdogs, blandat med majs och ketchup. Enligt personalen hade hon ätit väldigt mycket & bra, sicken stjärnkock jag är! ;} Fick dock hämta henne lite tidigare eftersom hon vägrade sova och därmed blev argare och argare. Men hon ville inte somna med mig heller sen, utan var vaken hela dagen. Hon sover knappt alls på dagarna längre! :O Det känns ju som att hon fortfarande behöver det, men eftersom hon inte verkar vara särskilt trött kan man väl inte tvinga henne? Hon sover ju gott, ca 12 timmar, varje natt ändå!

I förrgår var jag på mitt livs första föräldramöte på dagis. Gulhårig. Vilket gott intryck, kände jag. Trevligt var det i alla fall, och vi fick kaffe & bullar. Det pratades om en temadag som ska hållas i mitten av april, då vi föräldrar är på dagis och fixar lite med olika saker som kan tänkas behövas. Såsom att snicka ihop sängar till barnen, bygga bänkar, sy gardiner osv. Själv gick jag med i gruppen matlagning, vilket innebär att jag ska laga mat till alla som är där. ;} Spännande. Att laga mat till över 40 pers hör inte till min vardag, så vi får väl se om maten räcker till..

I går i det finfina vädret blev jag sugen på att plocka lite vårblommor och ta in i köket. Gick och svor för mig själv när det satt två små tjejer i skogen och plockade alla blommor de kom över, men efter 20 meter fanns det ytterligare en dunge full med flowers som jag tog lite av. Det är inte utan att man känner sig lite elak, när man plockar de finingarna. Sen håller de sig i 3 dagar inomhus, sen slänger man dem. :'{

Ser ni vad det är för blommor? ;} Det borde ni!



Oj vad mycket text det blev
Publicerat den

Den här låten går varm i vårt hem! {I'm on fire - Bruce Springsteen}. Så SKÖN, hel enkelt!

För en gång skull sitter jag ensam. Svartklädd från topp till tå, med ett hår som skiftar mellan vitt, gult & orange. Mycket festligt! Lite gulligt är det allt, känner mig som ett troll. Har blekt det med MOOD's ultrablond en sisådär, få se här, 4 gånger. Håret närmast höövet är vitt, det andra barret har alla nyanser av orange. Ångrar't inte en sekund! Ni vad man de säger? På dödsbädden ångrar man endast det man icke gjorde. Och jag vill testa på livet som blondin. Frågan är bara: kommer någon att ta mig seriöst? Kommer det finnas någon som vill anställa mig?

Hur som helst. Julia är hos sin pappa och kommer hem senare i eftermiddag. Funderar på att göra en ordentlig städning här när chansen finns. Och med det menar jag dammsugning + skrubbning av golv. Det blir lite kletigt när vissa springer omkring med piggelin och klenar av det på allting. Eller när en viss orangehårig, klumpig, överviktig morsa alltid spiller några skvättar Bisolvon på kvällarna när lillan helst av allt vill slippa den vidrigt hostmedicinen. Men den är ju faktiskt god, den har ju smak av jordgubb! {Försöker jag med, men själv skulle jag inte ens drömma om att smaka!}

Mitt fina armband som jag köpte i veckan. Ser nu att det redan är slitet i kanterna på kuben som diamanten sitter i. Jäkla skitkvalité!

Jag och älsklingen åt frukost på Vete & Råg i dag. Inom loppet av några sekunder genomgår jag en inre kris kan jag känna. Det går nämligen upp för mig att jag faktiskt nästan kan räkna mig som stamkund där, besöker ju stället titt som tätt. Men det är ju det enda fiket som finns i stan, och visst är det väl härligt att fika? Sätta sig en stund, se på folk och bara babbla och njuta. ♥ Dessutom är det alltid trevligt att göra något bara vi två, det sker inte alltför ofta!

På tal om något annat som jag bara måste skriva här, så har Julia varit ganska {LÄS: rejält} mammig den senaste tiden. Hon kör med mig! MAMMAAAA! Ropar hon sådär som bara en liten busig tös kan. MAMMAAA! Som liksom har den där tonen i sig som betyder: kom hiiiit! Se mig. Hör mig. Tro inte att du ska få göra något utan mig. Jag gillar det ändå! På något vänster känner man sig behövd och älskad. På det sättet som ingen kan känna sig som inte har barn, men som ni kommer att förstå sen när ni själva är i den sitsen.

Nåja. Dit jag egentligen ville komma. Hon har inte varit sådär jättekramig ändå, vill inte ha någon godnattkram och så vidare. Men nu har vi börjat med kramis ! Det är såklart jätteroligt! Både jag & David fick kramisar i dag, vilket är ett mycket roligare namn är en.. kram..

Nu: ja ni vet. Prison Break. Är så jävla trötter på't nu, men har ju bara nååååågra avsnitt kvar! Sedan är det lugn & ro igen.

Ha det! ♥



Tidsfördriv
Publicerat den

VEM

Vem är i rummet med dig? David
Vem fick du senaste sms av? Hannah
Vem tänker du på nu? Hannah, haha, eftersom jag svarade på frågan om sms:et och tänkte på henne.
Vem pratade du senast i telefon med? David
Vems hus var du senast i? Gud jag minns inte. Hos mamma & pappa tror jag.
Vem önskar du var med dig nu? David, men han är så inne i sitt spelande. ;}
Vem är din favoritsläkting? Julia? ;} Vi är ju släkt!

VAR

Var är din mobiltelefon? På filten i soffan, död.
Var handlar du mest? ICA. Därefter Hem & Hobby.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Den köpte jag på H&M i höstas. Det är en vit skjorta med lite kortare ärmar.
Var åkte du senast bil? Tidigare i dag till fiket, i Hjo.

VAD

Vad åt du senast? En kärleksmums.
Vad drack du senast? Köffe
Vad är det för färg på dina byxor? Svarta, jeans.
Vad är den närmaste saken som är blå? En ballong från Mc Donalds som ligger precis bredvid mig :P
Vad har du på fötterna? Strumpor
Vad är din favorit färg? Rosa
Vilken film såg du senast? The Hunter. Fullkomligt. Värdelös.
Vad hör du just nu? Ljud från Davids spel och från tangenterna.

HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng? Svar ja.
Hånglat på en bio? I believe
Hånglat i skogen? Ja
Tyckt att din kusin är het? Skulle väl vara Hanna då, hon är snygg!
Sovit naken? Varje natt.
Kört över hastighetengränsen? Ja, särskilt när jag skulle in och fixa naglarna och jag kände mig stressad!
Målat om ditt rum? Ja
Dansat framför en spegel? Mmmmhmmm.. :P
Fått hicka? Ja, och den har en förmåga att aldrig vilja upphöra. Gör riktigt ont till slut!
Dumpat någon? Ja
Stulit pengar från en kompis? Nej
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Nej inte vad jag kan komma på såhär på rak arm... Krök armen då? Nej, inte ens då kan jag komma på något tillfälle!
Varit i slagsmål? Nej
Smugit ur ditt hus? Haha. Ja.
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Oooooooooooooja!
Hånglat med en främling? Ja
Älskar eller saknar någon nu? Älskar & saknar Julia som sover i sin gosiga säng ♥♥♥




Håret..
Publicerat den

Hey på er :}

Snö i dag, och jag överdriver inte när jag säger att jag har läst över 50 statusuppdateringar på facebook som berättat detta för mig. Kul. Men hörde att det nästa vecka skulle bli flertalet plusgrader, vilket gillas starkt. Då ska det promeneras med barnvagnen, och Julia ska vara på dagis & jag kan träna på gymmet. Längtar!

I dag har Hannah varit här, som jag skrev om i går. Hon hjälpte mig att bleka håret, twice. Det resulterade i en vit/ljusgul hårbotten och mörk orange i övriga håret. Med andra ord ska jag bleka även i morgon. ^^ Det är så underbart att se förjävlig ut. När vi åt paj på Vete & Råg förut hade jag en svart mössa på mig för att dölja svallet, men jag tror att det enbart fick mig att se korkad & kriminell ut. -_- Julia var söt i alla fall. Busade med Hannah och utbrast helt plötsigt att hon älskade mig. Gullunge! ♥

Isbilden från en promenad med David häromdagen. Kanske en macka på det här! Och självklart PB.

Btw...

Den 29 mars kl 18.00 har jag en Blingovisning hemma hos mig. Kom gärna förbi! Kläder för både barn & vuxna, i ekologisk bomull. Kika gärna in på hemsidan {LÄNK} redan nu, det finns säkert något som ni fastnar för. Som sagt; kom gärna!



Rosa jeans
Publicerat den

I like! Jag kan ju inte alltid klä benen i svart. Tjockt, men lite coolt! :)




Emmaljunga scooter S
Publicerat den

Det här är Julias nya vrålåk, är otroligt nöjd med den! 3700:- fick jag punga ut för att även få med fotsack/vindskydd. Hade från början tänkt att köpa en som är svart/rosa/vit, men det slutade med att det blev den här. Det är en obeskrivlig känsla att ha svängbara hjul där fram. ♥ Allting blir genast så smidigt, och betydligt bekvämare för lillan också kan jag tro. Annars får man ju lyfta och hålla på så fort man ska styra..

Har satt dit hennes sköna åkpåse med fleece, än är det kallt ute. Har kvar min gamla Emmaljunga som är rosa/svart {utan svängbara framhjul} och ska spara den också. Ska dock hiva den tredje Emmaljungan som är röd/grön. Usch vad ful den är, och äcklig! Dock bekväm. :P

I morgon kommer min älskade vän Hannah hit och hjälper mig med en sak. Det har med håret att göra.. Är nervös. :P Men det ska nog gå bra.. Vågar inte göra det på egen hand, så jag är väldigt tacksam att hon kommer och hjälper mig!! ♥

Efter att vi köpt vagnen och dessutom ätit på Thai House, så skjutsade jag tillbaka David till skolan och begav mig till Elins esplanad {köpcenter}. Köpte den här tröjan till Julia ↓ Lite småhäftig, med trekvartsärmar! Även en vattenflaska som var en Hello Kitty samt ett vitt linne till mig själv. Fyndade även ett par rosa jeans inne på KappAhl, för 150 spänn! Lite vågat kanske, och gud milde vilka lår jag har! MEN, nu är våren snart här och jag känner att jag vill ha färg och mycket ljus! Så jag tänkte använda dem ändå.. Hoppas på att ingen hamnar i chocktillstånd.

Näe, nu ska jag läsa om celler, vävnader & organ, och efter det blir det förhoppningvis ett avsnitt av Prison Break. Är inne på den fjärde & sista säsongen nu, har bara ett par avsnitt kvar! Spännande, och jag vill inte att det ska ta slut.

Puss & kram



There is only one happiness in life - to love and be loved.
Publicerat den

Bilder bilder bilder. Äntligen är jag igång igen! ;} Särskild bildbrist har det varit på Julia. "/ Men det är SÅ svårt när hon aldrig behagar sitta still. Men i dag så! På den första bilden kan ni se min omgjorda kökslampa. Foten hör inte till skärmen, därför ser det lite skumt ut. Funderar på att köpa en annan fot, mer i trästuket! Den här är både sne och i helt fel stil. För kort. Nåväl, det tar vi en annan dag. ^^

Bild nr.2 visar min underbara lerkruka {ser ut som det i alla fall..} för 45 riksdaler. Servetthållare - kan inte annat än att älska den! De andra bilderna får tala för sig själva. Men Julia är ju så ofantligt söt! Och att hon log ♥ Men det är svårt att göra annat när man får åka "kaaaanaa", som hon så fint säger det. Och dessutom har hon börjat säga, när jag går runt och sjunger, "sjunger mamma". Gullefjun!

Nu pryds även köksbordet av en stor glasvas fylld av kvistar. Men det blir nog fint sen när det kommer små blad på dem! ♥




Julia promenerar
Publicerat den

I dag trotsade jag vår ständiga förkylning och tog mig en promenad. Först med bara Julia, men sedan en sväng med Malin & Ebba också. :} Anledningen till den första promenaden var för att hitta lite björkris som jag kunde ha i en vas i köket. Hittade dock inga björkar där jag gick så det fick bli några andra bruna kvistar. Blir säkert kanon när baden börjar slå ut. Vårigt om inte annat! ♥

Julia är jättesnorig fortfarande, dock knappt någon hosta. Den har jag. ;} Visst är det underbart när det kliar så mycket att man får riktiga hostanfall? Haha. I skrivande stund sitter David bakom mig i soffan och spelar x-box, och Julia ligger i andra änden av soffan och kikar på SVT-play på telefonen. Charlie & Lola är poppis, och Fågelvägen 3, Ariol & Lillefinger. Jag kan bli alldeles galen av dessa barnprogram, särskilt Fågelvägen där de alltid ska sjunga med sina små ljusa barnröster. Det skär i öronen! Någon som känner igen sig i detta i-landsproblem? ;} Eller ni kanske inte är så taskiga att ni låter era barn sitta framför telefonen dagarna i ända? ;} Det är faktiskt tillåtet i den här situationen som jag befinner mig i. Varit hemma nästan hela februari och vi båda har varit dåliga. Idéerna är slut.




Nytt i köket!
Publicerat den

Hallå hallå! :}

Uttagandet av spiralen har medfört en riktig jävla mens! Tror seriöst att jag snart förblöder. Fast å andra sidan är det kanske normalt eftersom man knappt har någon med hormonspiral inne. Jag hade kanske en dag/månaden, knappt! Riktigt gött! :} Hur som helst blir det till att byta lakan i sängen... Vilket jag gjorde igår också!!

Julia får vara hemma från dagis hela veckan. Febern är borta {hon hade 40.2 i lördags så vi åkte in till jourcentralen i Skövde} men hon är rätt snorig. Hostar gör hon lite också, fast jag är värre. Det går åt rätt håll med Julis i alla fall, hon verkar mycket piggare i dag!

När Julia sov i går passade jag på att besöka en av mina favoritaffärer - Hem & Hobby! Blev en del nytt som jag ska visa er senare. Älskar inredning!

Nu; frukost!




7
Publicerat den

38,5 i feber har Julia haft även i dag, men nu framåt kvällen kändes hon inte lika varm längre - skönt! :} Dock spydde hon rätt ut på vardagsrumsgolvet för en stund sedan, lilla tjejen. :{ Hoppas verkligen inte att det är någon magsjuka, men hon har ju spytt ett par gånger nu under den senaste tiden och det har inte varit några tecken på magsjuka. Snarare är det hostan som framkallar det.. Och nu i kväll satt hon i soffan och slängde med sitt huvud i alla kuddar och sa: titta daai, titta daai {titta David}, för att hon ville att han skulle se hur bra hon var! Haha:'}

Nåväl, en dusch och en flaska välling senare så sover hon gott i sin säng! Sängen är för övrigt omgjord! :} David sågade av ett par spjälor förut och se vad bra det blev ↓ Numera behöver hon alltså inte känna sig instängd utan kan komma och gå som hon vill, utan att riskera att ramla ur och slå sig på kuppen! Haha, och en filt är ditsatt med fiskelina för att hon inte ska slå i sitt huvud. ♥

Var en sväng hos barnmorskan förut också. Gick bra. Har fortfarande ont lite överallt men vafan, jag har kommit på att jag nog antagligen bara är överkänslig. Helt felfri får man tydligen inte känna sig när man kommer upp i åldern lite! Barnmorskan frågade mig: hur gammal är du nu egentligen?? 19,20,21 och GOOOOD I'M OLD!!! :O Tänka sig va, 21 år och redan varit med om SÅ mycket, sa hon. Och jag var för ung för att ta cellgifter. Så nej, så gammal är jag ju faktiskt inte. Men störande att alltid behöva ha ont nånstans. :P Som sagt: överkänslig.

Fick sitta i gynstolen i alla fall, Julia satt på mig. "Seee!", sa hon och tittade för fullt. Haha. Nu är den urplockad i alla fall, och ni som läst bloggen länge vet vad jag menar. ;} Hoppas att det känns bättre snart!

Som grädden på moset: 7 månader med David i dag! ♥



Sunset
Publicerat den

Vi har alltid en fin solnedgång att kika på härifrån lägenheten! :'}



Sömntutan ♥
Publicerat den

Finingen! ♥♥♥♥

Som pratar så!
Adadaat = marmelad
Båmbåmbåån = telefon
Myyyaan = Myran

(Julia är nämligen heeeeeeeeelt galen i ett barnprogram som heter Lillefinger. Vi tittar på det vareviga dag, på SVTplay på telefonen. Det tråkiga är bara att det aldrig kommer några nya avsnitt, så vi har sett alla 10 (eller vad det är) ett antal hundra gånger nu! Hur som helst så är Lillefinger bästa kompis med en liten myra, som lämpligt nog heter Myran, och därav tjatet om Myyaan!)

Och just det! Så fort man bär upp henne nu pekar hon åt något håll som hon vill till, och säger: diitåt! Haha, så sött!!



Inviga balkongen
Publicerat den

I eftermiddags tog jag bilen till mor & far och hämtade ett bord och fyra stolar som vi fått. Perfekt att ha på balkongen! Vi invigde det med saft och bullar, mycket mumsigt! Julia som fortfarande har feber {38,5} tyckte nog att det var riktigt skönt med lite frisk luft efter två dagar inomhus. Jag med för den delen! Och visst är hennes mössa från Blingo snygg? Älskar den! :}


Lilla älsklingen somnade nyss i sin egen säng efter att ha sovit i vår säng ett par dagar. Det var en liten chansning, men det gick riktigt bra att få henne att komma till ro! Tog bara 20 minuter. ;}

Som ni kan se på bilderna så har vi persiennerna nerdragna på eftermiddagarna. Vardagsrummet ligger nämligen mot söder och ni kan ju ANA hur olidligt varmt det blir!

I dag fyller min mamma år också. STORT grattis till henne!
Skulle egentligen har åkt dit en sväng i dag, men på grund av sjukdom får vi ta det till helgen istället, om vi mår bättre då! :}