Hemklickat
Publicerat den

Klickade hem sakerna ovan i går. Jag behöver verkligen en jacka så jag hoppas att den ska passa. Tog storlek large på båda plaggen och passar inte det så blir jag lite ledsen i ögat..




Barbapappabodyn
Publicerat den



Min lilla skatt!

I dag har Julia på sig en jättesöt body som hon fick av Fanny. Så glad är hon för det!

I morrn ska jag ringa ner till hälsocentralen och höra lite om Julias tillstånd. Hon har varit lite konstig den senaste tiden och hennes bajs är grönt och slajmigt {ursäkta för infon..} och det gör mig lite orolig. Tanten på BVC trodde att det konstiga bajset kunde bero på att vi i familjen varit sjuka och att det smittade henne genom att komma till magen. Hon har inte ont men det måste ju vara jobbigt ändå! Min lilla älskling. ♥



Svar på lite frågor
Publicerat den

Jag undrar hur din och din pojkväns familjer reagerade när du berättade att du var gravid? Vad sa dina vänner och de i skolan?

Jag tror att min familj reagerade på ett mera lugnt sätt än vad Johans familj gjorde. Varför vet jag inte riktigt, men det kan ju ha att göra med att många i min släkt har varit unga när de har fått barn. Min mamma sa att valet helt och hållet var mitt och att jag skulle göra precis som jag kände, de skulle stötta oavsett vad jag valde. Johans familj var väl lite mer negativ till en början men när vi sedan hade bestämt oss för att behålla barnet så var de lika glada som min familj. Johans pappa fick dock inte reda på det förrän vid jul...

Mina vänner blev ganska överraskade och några trodde att jag skämtade först, haha. Men när jag väl började få en liten mage så fick jag bara gulliga kommentarer. I alla fall till mig, men vad folk pratade om när jag inte hörde kan man ju aldrig veta. Det finns ju alltid skitsnack, vad det än gäller. ;/ Mina lärare reagerade typ inte alls. Vissa sa ingenting ens när jag hade stor mage. Fast en del av dem kom allt med roliga kommentarer och det var ingen som var sur eller något. Varför de nu skulle vara det haha..

Hur gammal tycker du man ska vara när man skaffar barn?

Hmm, svår fråga faktiskt! Alla är ju olika och vissa passar ju att vara mammor redan vid 15 års ålder och andra kanske inte passar som det förrän de är över 30. Dock är det ju en sådan sak som man "växer in i" medan man är gravid. Man förstår ju mer och mer vad det innebär ju större magen blir {även om man aldrig riktigt kan förstå hur det kommer att bli när man är gravid för första gången! Sa jag emot mig själv nuu..?}. Men personligen tycker jag att 19 är en bra ålder (bra om man tänker fysiskt) men om man tänker på allt runt omkring, såsom skola, jobb osv, så tycker jag att mellan 20-25 också är en väldigt bra ålder. Jag skulle aldrig vilja vara över 30 när jag får mitt första barn, men det är ju jag det..

Vilka är dina tankar kring feminism?

Oj! Jag är så pass icke-insatt att jag nog knappt vågar svara på den frågan! Visst är det bra att vi tjejer stiger fram och säger vad vi tycker och tänker. Dessutom tycker jag inte att det ska göra någon skillnad i lön beroende på om man är man eller kvinna. Jag tycker att det ska vara rättvist, men sedan finns de ju de feminister som ser ner på killar helt och hållet, och det tycker jag inte om.




En natt i rädsla
Publicerat den

I natt {eller egentligen på morgonen} så hade jag en kuslig dröm! Jag drömde att jag var i ett vattenland {ni vet sådanadär för barn med en massa bassänger och grejer} och på natten skulle jag sova över där på nåt hotell. Ett hotell som egentligen var ett gammalt hus. Drömmen var så pass detaljrik att vattenlandet låg utanför Uppsala, haha. På kvällen när det blev mörkt så blev det verkligen mörkt. Inte en lampa var tänd och utanför såg man bara mörk skog och en massa mörka fält. Jag minns att jag störde mig på att det var så mörkt, jag gillade det inte!

I huset så fanns det en flicka. Hon var 8 år gammal och hon var död. Hon hemsökte huset alltså. Av någon okänd anledning så tyckte hon inte om mig och försökte döda mig med hjälp av en lampa som sände ut livsfarlig strålning mot mitt ansikte. Hmm..? Jag var livrädd och försökte gömma mig överallt. Fast eftersom hon var död så kom hon ju åt mig överallt så det sket sig ju..

..sedan vaknade jag. Alltså en dröm om att jag var rädd. Helt enkelt. Jobbigt!

Hoppas inte att den dåliga energin som jag antagligen hade när jag sov spred sig till Julia, fast det tror jag inte eftersom hon till och med tog en sovmorgon i dag. Vi var inte uppe förrän vid 9. Riktigt gött faktiskt!



Julia i dag
Publicerat den

"Dagens outfit" för Julia. Visst är hon gullig!? Hon sitter som hon brukar, det vill säga framåtböjd. Hon gillar inte alls att sitta tillbakalutad längre, det är så tråkigt tycker hon. Klänningen som hon har på sig är från USA och den hade hon även på sig när vi var med i tidningen. Body, byxor och strumpor är från H&M. Bra butik när det gäller barnkläder tycker jag. Bra priser om inte annat. ;}

Ni som har bebisar/småbarn, en fråga till er bara! Brukar era barn bli rädda? Det händer allt mer ofta att Julia skriker av rädsla för något som jag inte vet vad det är. Hon kan helt plötsligt bara börja skrika när hon t ex ligger i sängen, sitter i bilstolen eller i babysittern. Eller när jag håller i henne. Sedan håller det i sig en bra stund och sen tystnar hon igen. Tycker så synd om henne eftersom det till och med kommer tårar!




En underbar dag
Publicerat den

En sovande Julia! ♥

Älsklingen har ingen snuttefilt (ännu..) men hon vill gärna somna med ett gosedjur intill sig. Musen från IKEA är en stor favorit, helt klart! Bilden är tagen i går och bodyn hon har på sig är den som jag köpte på H&M i Skövde i söndags. Den som inte fanns med på hemsidan så att jag inte kunde visa den..

Hur som helst så har jag gjort en del saker i dag. För det första så hämtade jag och mamma dopklänningen hos mormor som Julia ska ha på sig. Herregud det är bara en vecka kvar till dopet!! Klänningen är jättefin, för att vara 50 år gammal... Jag är säker på att den kommer sitta som en smäck! Klänningen har både jag, mina kusiner och min mamma haft på sig! Det är kul när saker går från generation till generation tycker jag.

Efter besöket hos mormor så åkte vi till Hem & Hobby och där köpte jag ett fint hjärta, vitt, i nån form av stål eller nåt. Det står i fönstret nu och gjorde sig faktiskt riktigt bra!! Kan ta bild på det en annan dag. Köpte även en gardinstång som pappa skruvade upp på väggen intill skötbordet. Där på hängde jag klänningarna istället för på den nedre, och på den nedre så hängde jag en hel del bodysar! ;} Det blev faktiskt bra det med, även om hela väggen har förvandlats till en garderob..

Övningskört har jag gjort också. Jag var så nervös innan så att jag skakade (nästan). Har inte kört på jättelänge och var bombis på att jag skulle köra av vägen/krocka eller liknande. Men ingen skada skedd! Det gick faktiskt utomordentligt bra, förutom när jag var 100 meter hemifrån och det kom en bil som försökte gena så att jag var tvungen att stanna bilen och köra åt sidan. Då fick jag ett motorstopp... härligt! Övningskörde med pappa och vi åkte till Varpet där vi gick ur bilen och ställde oss på bryggan vid Mullsjön. Fan alltså, man skulle haft en kamera! Vattnet var alldeles spegelblankt och molnen speglades. Solen sken en kort stund och en massa gäss simmade omkring intill kanten. Underbart vackert! 

När jag hade övningskört färdigt så kom Marie och Lollo hem till mig! Detta för att vi skulle ta ett fint kort på oss som Cajsa kan ha som "minne" när hon är i England nu i ett år. Ett helt jävla år! Usch! Fast tiden går ju väldigt fort nu också så hon är väl snart hemma igen, min fina vän! ♥ Tur att det finns internet! :} Julia fick vara med på bild också (givetvis) men det hon mest gjorde var att bajsa, haha lilla fisen!

Oj! Klockan är redan 10 och Julia har sovit en timma redan. Jag ska nog också lägga mig nu och börja läsa i den sista av de tre böckerna jag lånade. Här går det undan vill jag lova! Hur kär får man bli? ska jag läsa nu! Ha en underbar kväll så hörs vi i morgon!

Puss / Kram

 




Har ni några frågor?
Publicerat den

Är ni nyfikna på något så var inte rädda att fråga! :) Kul med frågor!



Dagarna flyger iväg
Publicerat den

Hehe, snygg bild! ^^ Men jag bjuder på den, Julia är i alla fall söt - som vanligt! :)
Jahapp, onsdag i dag då, redan! Veckorna rinner iväg så jäkla fort alltså, ska det alltid vara såhär? I så fall så kommer ju Julia snart att gå i pension! Vi får hoppas att tiden kan gå lite långsammare framöver. Ute så blåser det storm, det är ju för jäkligt! Det stoppade hur som helst inte mig och Julia för vi tog en promenad ner till stan där jag köpte nya skor. Ena rediga gympadojjor! :D Skitsnygga faktiskt, och riktigt sköna. Jag hoppas att de kommer fortsätta vara lika bra med tanke på priset.. Fast skor behövde jag verkligen, så jag ser det inte direkt som en förlust. Såhär ser de ut ↓
Inte den bästa bilden jag har tagit i mina dar..
You know something?? JAG SKA TA KÖRKORT! Jag har bokat min livs första körlektion! Den äger rum den 7 september och då jävlar ska här köras. Inte mindre än 460 kr kostar en lektion, dra mig baklänges i en liten låda som ligger i en skottkärra! Det gäller att jag kör lite innan den lektionen så att jag inte sitter där som ett fån. Hah! Mitt mål är att ta körkort innan jul, men nu känns det väldigt bråttom! Ska ju i så fall hinna med båda halkan, riskettan, teori och uppkörning. Blaah! Det känns som att det blir mycket tid som jag behöver barnvakt på. :(
I kväll ska jag på party hos Carro. Julia får stanna hemma så länge, hon vill nog ändå sova! Det är givetvis inget party som i fest, utan ett sådant som man säljer saker på. Jag har bara glömt av vad det heter nu! Men det blir nog jätteskoj! =)
Allting känns faktiskt väldigt gött just nu! Dagarna med Julia går jättebra och hon är så snäll så! Världens finaste bebis! ♥ Det känns som att den här tiden med Julia, när jag slipper alla måsten såsom jobb, skola osv, kommer att vara den bästa tiden i mitt liv. När jag är gammal sen så kommer jag att se tillbaka på den här tiden som den allra skönaste och bästa tiden i mitt liv. När jag bara gör vad jag känner för. Shoppar, går promenader, sitter vid datorn, är med Julia osv.
Som ni säkert förstår så sitter jag vid Johans dator nu, därav saknaden av mellanrum mellan styckena. Säger man styckena? Eller säger man "alla stycken"? Jag har blivit usel på svenska sedan vi slutade ha de lektionerna, riktigt illa!
Nu ska jag äta upp min mat och sedan ska jag läsa körkortsteori!
Puss och kram



Fullt ös, medvetslös!
Publicerat den

Hejsan vänner :}

Nu har den här dagen gått också.. Min faster fyller år i dag, grattis till henne! Firade henne och hennes sambo för någon vecka sedan.

Julia fick feber i går kväll och fick alvedon mot det. Hon sov hela natten och det verkade hjälpa för i morse var hon sitt vanliga jag igen, pigg och glad! Hon fick mat {eftersom jag nästan inte hade någon mjölk alls?!} och sedan for vi iväg till Ida och Leo för att gå till Arken.  Vi trodde att det skulle vara ganska få där i dag, men oj så fel vi hade! Jag har nog aldrig sett så många barnvagnar på ett och samma ställe innan. Det var totalt späckat med folk! Små bebisar var det också så lite pip och skrik var det, men inte från Julias sida. Hon var nyfiken och glad och pratade och log med och mot alla. Underbaringen!

Efter en inte alls så lång stund nere på Arken så bestämde vi oss för att istället gå och fika på fiket Vete & Råg här i stan. Det blev en varsin kyckling- och curryciabatta och den var väldigt god. Speciellt för mig eftersom jag inte hunnit med att äta någon frukost innan.

Efter fikat gick vi till bokhandeln och där köpte jag mig en silverpenna. Tänkte även köpa Blondinbellas bok, men den kostade 198 kr så det sket jag i! Ska jag köpa den nångång så får den kosta under 100 kr.. ;}

Team Sportia var nästa station vi hamnade på och där tittade jag på skor och hittade mig ett par perfekta för 500 kr, rea. Hade dock inte tillräckligt med pengar så jag la undan dem och köper dem i morrn istället! :} Röda och vita, kanonsköna! Perfekt nu till hösten när jag är ute och går.

Sedan sa jag hejdå till Ida och mötte upp Johan och gick hem! Och nu sitter jag här.. Johan tjatar om att vi ska spela UNO så det får jag väl göra nu då, pusspuss!



Nadya Suleman har 14 barn
Publicerat den

Är det något som jag är säker på i mitt liv, så är det att jag absolut inte vill ha 14 barn. Den här tjejen hade först 6 barn men ville ha ett till. Hon fick åttlingar.. Dessutom är hon ensamstående! Jag såg programmet som gick häromdagen som handlar om henne, och visst får hon hjälp, men ändå! Man hinner ju inte med alla lika mycket, det är ju givet. Åttlingarna satt i en "soffa" och skrek och ville ha mat. Det såg väldigt rörigt ut kan jag säga, haha. Men ändå är det ju häftigt, att det ändå fungerar!

Få se nu.. de sa något på programmet som rörde ekonomin. Hon betalade 10 000 dollar i månaden till kvinnorna som hjälpte henne med barnen och hon handlade mat för 1000 dollar i veckan (tror jag att det var). 700 blöjor i veckan gick åt! Haha 700!?!? Det är helt sjukt! :} Till Julia så går det åt ungefär... hmm.. säg 5 om dagen (i snitt). 5*7= 35. 35 blöjor i veckan, det låter mer lagom. ;)



Mitt rum och Julias favoriter
Publicerat den


Lite bilder från dagen. Jag satte upp 3 tavlor på väggen eftersom det var så kalt där, dessutom så har hyllorna tömts på en massa saker så att det bara finns ett fåtal grejer kvar. Bokstäverna som står på hyllan står givetvis för Johan, Melinda och Julia. Under bokstäverna står Sixten. ♥

Adam hottade till getinggosedjuret som hänger mitt i rummet med hjälp av Julias solglasögon som hon fick av sina finska släktingar. Haha, så fult!! Sedan ser ni Julias fotavtryck, visst är de söta?? Stora fötter har hon! =) De två nedersta bilderna visar hur Julia sitter/står nästan hela tiden. Hon vill inte göra något annat än det! Huvudet är fortfarande ganska tungt för henne, och benen vinglar fram och tillbaka när hon står upp, gullnosen! ;}



BVC - tremånaderskontroll
Publicerat den

Hejsan

Solen skiner, underbart!
Jag och Julia var uppe redan vid 6 i morse då hon åt lite. Det gick kanon att sova i sängen inatt, dock vaknade hon redan vid 3 och var hungrig (hon somnade ju runt 7-8 så det var ju inte så konstigt) så resten av natten sov hon intill mig. Så mysigt när man ligger och ser hennes underbart söta ansikte mitt emot!

Anledningen till att vi gick upp så tidigt var dels att hon vaknade då, men också för att vi skulle ner till vårdcentralen och gå på en tremånaderskontroll. Vilket innebar sprutor.. Det tog mig en halvtimme att gå ner till vårdcentralen så det var riktigt segt, men Julia sov i vagnen hela tiden så hon hade det nog gött. Det var ganska kallt ute så jag hade satt på henne den nya jackan som jag köpte i Jönköping. En vit mysig jacka, dock i strl 74 så den är alldeles för stor! Men varm och skön och passade bra i dag.

När vi var framme så vaknade hon när jag tog av henne jackan. Hon blev lite grinig och undrade först vart hon var någonstans. Det satt en äldre kvinna i soffan mitt emot den vi satt i, hon pratade för fullt med Julia! Julia svarade genom att bajsa... som vanligt haha!

Barnmorskan mätte och vägde och hon följer sin kurva alldeles perfekt - trots att hon säkerligen har gått ner ganska mycket i vikt de senaste dagarna eftersom hon bajsar så jädra mycket!

Vikt: 6454 g
Längd: 62 cm
Huvudomfång: 42 cm

På 3 månader har hon alltså vuxit 11 cm på längden, inte illa! :} Måste bara tillägga att mamma innan besöker chansade på 6400 g och 62 cm. Hur kan hon ha så rätt?

Hon fick 2 sprutor, en i varje ben. Den första gjorde inte så ont, utan det var mest sticket som var läskigt tyckte lillan. Hon skrek i kanske 20 sekunder innan allt var bra igen. Den andra var dock värre och jag tyckte så synd om henne. Jag fick trösta henne ett par minuter efteråt, men det var inte så farligt. Hon fick nappen och somnade i sin vagn sen, tröttfian! Usch, jag hatar att se lillan gråta för smärta! Då blir jag själv ledsen och önskar att jag kan ta smärtan istället! Men jag tror att det är så för de flesta mammor..

Det återstår att se vad som händer i eftermiddag. Kanske får hon feber eller ont, eller både och? Barnmorskan sa dock att det allra vanligaste är att det inte händer någonting.. jag hoppas verkligen att det blir så! Vill inte se min älskling ha ont. :( Jag har barnalvedon som tur är, ifall hon skulle få feber!



Jag har shoppat!
Publicerat den

Bilden ljuger faktiskt lite för jag köpte mer än så - men allting finns ju inte med på hemsidorna! "/ Orkade inte ta kort på allt nu utan snodde bilder från hemsidorna istället. Men det som jag även köpte var finfina kläder till lillan i form av en lila- och vitprickig body samt ett par matchande byxor med kjol till det. Jättesött verkligen! Köpte även en söt liten pingvinskallra som lillan kan leka med.

Julia var jätteduktig i Skövde idag och låg där i vagnen och sken som en sol. Ibland tog jag upp henne för att hon skulle få kika lite. Inne i en affär ställde jag mig i ett provrum och hon log värre än någonsin när hon såg sig själv i spegeln, så fantastiskt att se! Jag är ju inne i en period då jag endast äter nyttiga saker nu, men det fick bli ett litet undantag i dag eftersom vi åt på Mc Donalds..Skärpning!! Nåja.. hur mycket kan det skada?.. Efter att vi varit på Commerce och inne på Gina Tricot så tog vi bilen ut till Babyproffsen. Olyckligt nog så stängde affären 15:00, och vi var där kvart över.. Aja.. jag får väl se det som att jag sparade pengar där. Det var ändå ingenting som jag egentligen behövde, mest kul att titta lite! :}


Måste bara tillägga att den där cardigan'en längst ner, den för 199, ser ganska konstig ut, men den satt faktiskt väldigt bra på feta mig. Bättre än vad jag först anade.. ;) Den ska jag använda flitigt.

För att tillägga en annan sak så har jag redan läst ut ena boken som jag lånade, Knappt lovlig. Alltså, för att göra en liten recension här på ett par ord: boken var bra, men den gav mig ingenting. En typisk ungdomsbok som handlar om en tjej som tänker en hel del på sin oskuld. Jag har passerat det där stadiet om man säger så, haha! ;) Jag är mer inne i blöjbytarstadiet och vilket-dagis-ska-mitt-barn-gå-på-stadiet!


Gonatt sötnosar ♥
Vad nu då? Jag luktar spy! :S




Julia inviger sängen
Publicerat den

Japp, i natt på 3-månadersdagen så ska hon för första gången sova i sin egna säng. Vagnen räcker inte längre till! Hon är alldeles för lång för att sova där hela nätterna nu. Hur lång hon är? Det vet jag inte, men det vet jag i morrn! Ska ner till BVC då för att mäta, väga och ta sprutor! Redan nu ikväll har hon testat att ligga där och hon stortrivs! Faktiskt så sover hon där just nu.. Så himla söt! :}




Flower in the garden
Publicerat den


Lillan sover fortfarande och jag sitter och funderar. Hade en mysko dröm inatt. Det kanske jag hade eftersom älsklingen bredvid mig i sängen hade skyhög feber? Stackarn. ♥ Han fick knappt nudda mig eftersom det brändes!

Drömmen handlade i alla fall om, eller den gick ut på, att allt händer av en mening. Man kan inte förändra det eftersom det förr eller senare kommer ske ändå. Hmm, jag borde börja skriva ner mina drömmar så fort jag vaknar, man glömmer ju så lätt! När jag vaknade kändes det som att jag hade sett en film.

..och på tal om film så såg vi i familjen Brüno igårkväll. Julia var den som fascnierades mest. Hon satt i mitt knä och tittade och pratade för fullt med tv:n. Sötnosen! Filmen var faktiskt rolig, det måste jag erkänna. Sjuk, men rolig! Jag kan inte sluta tänka på att han som spelar Brüno faktiskt är väldigt snygg, i alla fall om han inte klär sig så bögigt.




Lillan 13 veckor
Publicerat den

Halloj =)

I dag är Julia 13 veckor gammal och i morgon är hon 3 månader. Som tremånaderspresent fick hon en liten reflexmus av hennes mormor, så himla söt! Jag satte den längst fram på barnvagnen så att vi inte ska bli påkörda. :) Dagen har varit bra idag förutom en liten stund nu på kvällen som var jobbig för lillan. Jag var ute och gick med Ida och Leo och tiden gick lite väl snabbt eftersom hon blev hungrig och ville ha mat. Jag satte mig och ammade och allt var frid och fröjd. Dock verkade damen inte alls vilja ligga i sin vagn utan mycket hellre vara uppe hos mamma. Jag försökte amma ännu mer eftersom hon skrek, men det var lönlöst. Hon hade hakat upp sig på något vis så att det absolut inte gick för sig att äta.

Ida var snäll och drog min vagn en bit eftersom det är så jobbigt att dra den samtidigt som man håller i lillan. Hon skrek och skrek och jag trodde att det berodde på att hon var övertrött. Hon sover väldigt lite om dagarna nu. När vi kom fram till Ida (som bor på vägen hem till mig) så fick jag låna en nappflaska och välling så att jag kunde gå till Johan och mata henne. Dock somnade hon när jag gick därifrån så jag skyndade mig hem istället!

Försökte mata henne hemma också men det gick inte så bra (fastän jag visste att hon var hungrig). La henne istället i min säng med napp + att jag la mig bredvid, och när hon nästan somnat så börjar det knipa i magen och lillan blir ledsen igen. :( Försöker mata i soffan, men utan resuktat. Sedan bajsade hon (lättnad! Den 9:onde bajsblöjan idag typ..) och det onda i magen verkade gå över. La henne sedan i vagnen på sidan och där gick hon dricka upp resten ur flaskan. Det blev lite amningsläge för henne och det tyckte hon var mysigt! Sedan dess har hon legat i vagnen nu och sovit! :) Känner mig hemsk som låter mitt barn ha ont i magen, men ändå stolt över att jag tillslut lyckas få henne glad och att hon mår bra!

Nåååååväl... förutom den tragiska upplevelsen med en ledsen Julia så var resten jättebra. Jag och Ida gick först in på ICA och handlade lite gott, sedan satte vi oss i Stadsparken som vi brukar. Julia gillar vattnet och skogen! Gick sedan till hamnen där någon mysko snubbe blev filmad av 2 andra.. vi gissade på att det var någon musikvideo eller liknande, men jag har ingen aning! Det var inte riktigt lika mycket folk där nu som det är mitt under sommaren, men det är väl för att alla turister har åkt hem och börjar jobba gissar jag..

Långt inlägg det här känner jag, men så blir det ibland! :} I går var jag på Hem & Hobby och köpte en glasburk till lillans ersättning samt en fin, blå lykta som jag hängde upp i fönstret. Har rensat lite i mitt rum idag vilket behövdes. Känns alltid lika skönt efteråt! Sedan har jag även rensat bland lillans kläder. Hemskt att behöva lägga undan sådant som hon inte ens har använt eftersom det är för litet!!

Tänkte att jag kanske kunde visa lite plagg här i bloggen ifall någon är intresserad av att köpa något, fast å andra sidan så är jag lite självisk och vill behålla dem IFALL jag får någon mer dotter nångång. Vad tycker ni? :)

Puss & Kram



Böckerna
Publicerat den

Nu vet jag vad böckerna heter som jag lånade! Knappt lovlig, Expert på att rodna och Hur kär får man bli? Bjuder på en väldigt ful bild på mig, men en väldigt söt bild på lillan! Nu ska jag läsa, och jag börjar med den förstnämnda boken.




Viktnedgång
Publicerat den

God morgon på er :}

Solen skiner {än så länge} och jag och lillan har precis ätit frukost. För hennes del blev det ersättning {mycket variation här;)} och för min del blev det flingor med mjölk. Sådana där goda flingor ni vet med röda bär i! Satt fint i magen. Nu sitter Julia i sin babysitter och pratar och leker, och Missan spydde nyss i papaps fåtölj... Det hon spydde upp var dock bara lite spott och blomblad. Att hon aldrig lär sig att inte äta från blommorna i fönstren!

Jag funderar ibland på om det faktiskt finns några andliga i det här huset som håller lillan sällskap när jag inte gör det. Hon är så himla lättroad nu och pratar väldigt mycket, även om hon är ensam i ett rum. Och hur fascinerad kan man egentligen bli av att se en vit vägg? Njaae, något måste det allt vara! :}

Nu till den UNDERBARA rubriken! Viktnedgång.. That's right! Jag har gått ner ½ kilo på 2 dagar. Haha underbart! Det går åt rätt håll mina vänner. 74,5 visar vågen {som jag vågar säga eftersom jag har varit gravid} och häromdagen visade den 74,9. Nu är i och för sig våran våg rätt konstig eftersom den alltid visar olika beroende på vart man ställer den i huset, men nu ställde jag den på samma ställe som sist. Alltså borde det stämma hyfsat.

När jag ändå ställde mig på vågen så passade jag på att hålla i lillan samtidigt. Då visade vågen helt plötsligt 81,5. Holy mother of cheese! Julia väger mer och mer för var dag, vilket är väldigt bra. Hon går upp ca 1 kg i månaden, än så länge. Sedan lär det väl avta hoppas jag, haha.

Jag har kollat igenom nästan alla bantningsmetoder. Eller inte alla, men många. Tyvärr kan jag ändå inte göra någon nu eftersom jag ammar och behöver mycket näring. Nutrilett får vänta ett par månader. Men, jag kan väl lika gärna börja äta nyttigt och röra på mig då!! Gårdagen som flöt på utan godis, kakor eller socker i någon form gick väldigt bra, jag var inte ens sugen! Det betyder ju att jag inte är beroende i alla fall, vilket är väldigt skönt!

Nu ska jag ta hand om Julia, hon har tröttnat på babysittern! :}
Kram!



Torsdagen i ord..
Publicerat den

Hallå på er!

Jag börjar nästan alltid mina inlägg med att hälsa har jag märkt. Förutom de inläggen som endast innehåller bilder och inga vettiga ord.. Är det jobbigt? Jag tycker mest bara att det känns trevligt, så jag fortsätter så, faktiskt! :}

Dagen har sett ut som så att jag var på sopplunch nere på Arken. Gick dit med Ida och Leo som vanligt! Lämnade tillbaka kläderna som Julia fick låna efter att ha bajsat ner sig fullständigt för ett par gånger sedan och hämtade även hem vissa grejer som jag glömde sist. Några tillbehör till flaskan bland annat. Lekte lite med de större barnen som var där medan Julia sov {för det gjorde hon en liten stund} och åt även solskenssoppa. Den innehöll en massa purjolök och morötter, jag har ätit godare lunch i mina dagar.. När jag skrev "lekte" så menar jag att jag satt och läste lite och pekade i böcker och frågade barnen om de visste vad sakerna hette. Det fick mig att tänka på hur jag är mot barn, och hur jag kommer vara mot Julia! Det känns ju som om man är annorlunda mot sina egna barn, det ska bli kul att se hur det blir. Och vad Julia kommer tycka om. Vem vet, hon kanske aldrig vill läsa böcker ens? Fast det tror jag!

På tal om böcker så lånade jag hem 3 stycken idag från bibblan.
Jag och Ida tog det på vägen hem. För tillfället minns jag inte vad de heter, men de är från Katarina von Bredow i alla fall och jag ser fram emot att läsa dem. Tycker att hon skriver väldigt bra. Har till den 16 september på mig att läsa ut dem, fast man kunde faktiskt gå in på internet och låna vidare böckerna om man inte hann läsa ur dem. När jag såg på kvittot att det inte ens var en månad så blev jag lite tveksam. Jag har ju inte så jättemycket tid till att läsa nu.. ;)

Ida följde med mig hem och fick en burk Mangopuré med sig hem! Eftersom Julia ändå inte äter det nu så kunde jag lika gärna vara snäll tänkte jag.. ;) Sedan hände en mycket lustig grej.. När jag stod vid skötbordet och bytte blöja på Julia så vänder jag mig om lite och pratar med Ida. Då hör jag hur det smattrar till och helt plötsligt är hela jag dränkt av bebisbajs!! Det har sprutat ur röven på henne och jag får bajs på både linnet, byxorna och tårna. Dessutom hamnar det på handduken, skötbordet, stolen och golvet. HAHA och Julia bara ligger och flinar. ;) Ibland är det underbart att vara mamma!



Blomman i backen står
Publicerat den

Fin vallmo



Actions i CS 5
Publicerat den

Jag börjar lära mig photoshop CS 5! Är det inte fantastiskt! Kreativiteten flödar..



Solen skiner på onsdagen
Publicerat den

God morgon

Klockan är inte ens 9 ännu men redan har jag hunnit med en hel del! Jag har gosat med Julia i sängen, bytt blöja på henne, ammat henne, ätit frukost, städat rummet, fått Julia att somna och suttit vid datorn! Dessutom har jag gjort i ordning vatten till henne tills det är dags för käk nästa gång. Måste ju koka vattnet innan man gör välling av det..

Idag skiner solen för en gångs skull!! :D Det gillar vi starkt. Hade tänkt gå en sväng lite senare, när det är dags för Julia att sova nästa gång. Måste ju passa på menar jag.. Vet inte riktigt vart jag ska gå, men det märker vi. Det tråkiga är att jag inte har någon kamera längre!! Inte än på ett tag. Pappa var tvungen att ta den till jobbet eftersom de behövde den. D300:n hade de tydligen råkat förstöra, ajaj!

I eftermiddag kommer farmor och hennes kompis (väninna kanske låter bättre?) hit eftersom de ändå skulle till Andersfors och handla lite blommor eller något i den stilen. Andersfors är en handelsträdgård här i Hjo för er som inte vet det. ;) Inger, som väninnan heter har med sig en massa burkmat till lillan! Hur bra är det inte? :D Nu är det ju dock så att Julia inte har börjat äta burkmat ännu, men det är ju bara några månader kvar tills dess. Burkarna (som är märket Findus) står ju sig rätt länge så det är ju igen fara. Gratis är gott..

Nu ska jag göra mig i ordning, puss! :)



Julia utvecklas
Publicerat den

Jag har inte skrivit något om Julias utveckling på länge kom jag på!
Något som dock är värt att skriva ner är att hon har vuxit så pass att vi har fått ändra inställningarna på bilstolen. Vi har flyttat upp hennes bälte ett hack, haha! Det kallar jag utveckling! :}

En annan utveckling är att hon pratar väldigt mycket och även kan vända sig från rygg till sidan och från sidan till rygg. Hon har starka ben vilket gör att hon ofta står på dem medan man håller i henne {behöver inte hålla hårt utan bara så att hon har balansen}. Mitt lilla busfrö! ♥

En grej till! Hon tar tag i saker som man håller fram till henne och drar det mot munnen och suger och slickar på det. Sakerna blir alldeles blöta efteråt!



Vill verkligen vinna!
Publicerat den

Jag tävlar hos Familjen Pettersson om en personlig babyfilt från babyfilt.info.
Tävlingen avslutas 2/9"




Julia mår inte bra tror jag
Publicerat den

Usch, jag är lite orolig för lillan. För första gången faktiskt.. Hon har varit snuvig nu ett bra tag och det rosslar i hennes små rör när hon andas. Flertalet gånger har jag fått spruta in droppar i hennes lilla näsborrar för att få ut stora busar. Nu ikväll hade hon jätteont i magen {har ingen aning om varför..} och hon har hostat lite. Lilla gumman! På måndag är det som tur är dags för hennes tremånaderskontroll så då jäklar ska vi kolla så att allt står rätt till. Det är ju även sprutor på schemat då, men är hon förkyld så kan de väl inte ge henne sprutor? Det tror jag inte i alla fall.

Nåja! Antagligen är det inga större fel på henne och jag behöver inte vara orolig. Det är väl typiskt sådana här moderskänslor som dyker upp och oroar helt i onödan, men jag vill ju så gärna att lillan mår bra!

Dagen har i alla fall sett ut som såhär: i morse gick jag och Julia ner till Stadsparken och mötte upp Ida & Carro. Givetvis deras barn också.. Vi gick tillsammans till Baby Cafét och var där en stund. Julia åt och jag fikade lite. Tog även hem fotavtrycken idag, ska visa bild någongång! :} De blev jättesöta.

Efter en stund gick jag hem och åt lasagne till lunch. Därefter kom Anton & Fanny och hälsade på. Fick en jättesöt body till Julia med barbapappamönster på! Hela Julia är en barbapappa snart! ♥ Vi fikade lite och pratade. Spelade en aning gitarr också! Sedan fick Julia ett skrikanfall av okänd anledning, lilla tösen. Hon blev rädd tror jag, men för vad vet jag inte. Jag funderar på om det spökar här, att det är det som gör henne rädd ibland.

Nu sover hon gott i alla fall, och jag ska gå ut till Nelly och mata henne!
Puss & Kram



"mama shiva" lockar fram din inre kraft
Publicerat den

Detta mina vänner, kommer från en sida som handlar om änglar, konst & tavlor. Länk till sidan. Jag tycker att tavlorna är jättecoola faktiskt, lite vågade men ändå roliga! Den översta texten är menade till änglakort som man drar när man känner för det. Jag fick sådana kort för ett tag sedan och har dragit ett nästan varenda dag. Dagens kort innehöll texten som jag har som rubrik på det här inlägget. Personligen tycker jag att de stämmer! Såhär gör man med korten: blanda dem och dra ut korten som en solfjäder i handen så att du kan välja ett. Är du högerhänt så drar du ett kort med vänsterhanden och tvärtom. Blunda gärna. Läs på kortet och försök att tänka dig in i vad det kan betyda. ♥




Min älskade lilla familj
Publicerat den

Min stora älskling och min lilla älskling. Finast!




Jag måste ha något att längta efter
Publicerat den

Vet ni vad jag tänker göra i höst?

Jo, en hel del faktiskt:

Ta körkort
♥ Göra bloggdesigner som jag antingen säljer eller ger bort (både och antagligen). Detta kommer jag börja med i september/oktober när nya datorn har kommit!
♥ Fundera ut vad jag vill göra i framtiden, vad jag ska plugga osv. Har en del funderingar redan men det återstår att se vart man tar vägen.
..och självklart ta hand om min älskade lilla tös!


Med mig är det så att jag alltid vill göra/ha något. Något som jag längtar efter. Nu är det till exempel körkort i första hand, sedan ett jobb och sedan ett hus (sedan syskon till Julia och en massa djur osv osv..). Alla dessa saker som jag längtar efter och ser fram emot får mig att leva. Jag lever för något, eller vad man ska säga. Men häromdagen tänkte jag: när jag har allt det sen då? Eller om jag har allt det där sen. Vad ska jag då längta efter? När man har det där perfekta livet (enligt sig själv), hur kul är det då? Jag har svårt att tro att man kommer sitta ner och njuta av det man har bara. Alltid är det något man vill förändra, förnya osv. Kul att människan fungerar så faktiskt. Vi (eller jag, jag talar för mig själv) längtar ofta efter saker vilket gör att man ser positivt på framtiden och då vill leva fullt ut! :} Hur nöjd man än är över tillvaron så finns där alltid något i framtiden som man vill ha eller önskar.. Tror jag! :}

Härom kvällen var himlen helt fantastiskt vacker. Det är allt svavel som gör det, fick jag lära mig.




Hemklickat
Publicerat den

De här söta klänningarna beställde jag nyss från Nelly.com. Anledningen till att jag beställde en klänning var för att ha en till dopet. Den jag köpte i Jönköping är mer en sommarklänning, men vad är då inte den här?? Haha, aja den här ser lite bättre ut ändå faktiskt! Ett par svarta leggins till och det blir perfekt! Klänningen till Julia var dyrare än min (hrmm..) men jag kunde inte motstå! Hon passar så bra i just de starka färgerna! Beställde i strl 74 eftersom hon redan nu kan ha den storleken på vissa plagg. Är den för stor så gör det ju inget heller. Bättre det än att den är för liten!




Miss Cat
Publicerat den

Lilla stumpan! Hon blir bara fetare och fetare. Nu får vi dra in på käket ordentligt! Men samtidigt är hon den sötaste katten. ♥ Kom på mig själv med att jag hela tiden förr skrev om mina djur, men vad hände? Nu skriver jag nästan ingenting om dem! Men vad jag kan säga..? De lever och mår bra, det gör dem!




Jag borde nog inte kalla dem för..
Publicerat den

cupcakes! De är dels väldigt små och dels är det inte särskilt mycket kräm ovanpå. Känner mig riktigt confused just nu. Kan inte bestämma mig för om de är bra eller dåliga. På bilden ser de tråkiga ut eftersom de är så små och taniga. Men anledningen till att de är små är att jag trodde att de skulle svälla som värsta bullarna. Trots 2 tsk bakpulver så reste de sig knappt något. Det som är lite dåligt nu är att om jag skulla fylla formarna mer så rinner det bara ut eftersom smeten är ganska rinnig. Jag testade att fylla en form nästan full igår, men det resulterade i en nedkletad matta eftersom smeten rann ur formen och att allt sket sig när jag skulle flytta formen till diskvänken från bordet.. :P En dålig sak med att de är små är att man trycker i sig en på bara en halv minut. Med andra ord kan man orka typ 10 st.. ;P

..men GODA är dom! :D
Hittade receptet på cutecakes.blogg.se, där i form av en morotskaka.




Det bor en ängel i mitt rum
Publicerat den

Jag och Johan var ute på en promenad förut och jag hade kameran med mig. Titta vilka fina blommor! :}




Lyckat!
Publicerat den

God morgon :)
Sitter fortfarande vid Johans dator så antagligen kommer det här inlägget inte heller delas in i några ordentliga stycken. Jag ber om ursäkt för det redan nu!
Idag är det måndag och början på vecka 13 för Julias del. Jag bara väntar på att få höra ett skratt snart, så underbart. Hon har börjar "skrika" till lite ibland när hon vill ha uppmärksamhet. Skrika är väl egentligen fel ord men att hon liksom pratar lite högre! ;) Märkte detta igår medan jag diskade och hon satt i sin babysitter på golvet bredvid. Det gillade hon inte någon längre stund, haha.
Åh åh! Jag måste visa er en sak. Jag bakade igår; morotskakecupcakes! Jag fick för mig att jag hade sett något recept på sådana innan men igår hittade jag inget alls. Istället gjorde jag en morotskaka fast att jag la smeten i formar istället. De blev riktigt goda! Med en riktigt god frosting på, gjord av philadelphiga, smör, florsocker och lime! Mums! Visar er bild senare. =) Detta får bli ett inlägg utan bilder eftersom jag inte har den där saken som man sätter in korten i, som leder till datorn. ;D
Nu ska jag vara med Julia! =) Puss & Kram!



Midsommarnattsdrömmar
Publicerat den

Ett par bilder från kameran med det nya objektivet! =)



Slut på vecka 12
Publicerat den

Hej bloggen!
Bilderna är suddiga, - mitt fel! Men hon är ju så söt ändå. ♥ Idag är det söndag vilket betyder att det var lördag igår. Det betyder i sin tur att Julia blev 12 veckor! Herrejösses vad tiden springer iväg. Under dessa 12 veckor har jag träffat och varit med Julia varenda dag, så underbart. Känns faktiskt helt overkligt att hon för 12 veckor och 1 dag inte fanns här ute i världen.
Idag har jag i alla fall varit ute en sväng med Ida och Leo. Vi gick en rejäl sväng vilket resulterade i lite värk i fötterna. Måste skaffa mig ett par bättre skor!! Det håller nog inte i längden haha, med ett par tunna gladiatorsandaler..!
När vi var inne på ICA en sväng så började det att regna vilket gjorde att vi satte oss på bänkarna utanför och väntade på att det skulle sluta. Tur att vi inte var ute mitt ute i ingenstans när det vräkte ner! Väl där så kom där en trevlig snubbe (81 år) som började prata med mig som aldrig förr. Erik hette han, väldigt snäll man! Pratade om sina barnbarn och vilka konstiga namn de hade!!
"Håll i dig nu...hon heter LOVISA!"
"Den här då... han heter VIKTOR!"
Haha, enligt mig är det helt normala namn, men han tyckte tydligen att de var lite roliga. Hehe..
Jag sitter vid Johans dator nu igen.. det är därför som det inte blir några ordentliga stycken. Väldigt jobbigt, men det får vi leva med ett tag! :)
Har egentligen jättemycket att skriva, men jag vet inte riktigt vart jag ska börja! Får helt enkelt skriva lite åt gången. Tänkte skriva lite om hur våra dagar ser ut och så, mina och Julias alltså. Och vad hon har lärt sig m.m.



I blomkrukan
Publicerat den

Gick inte alls in för de här bilderna, men de bli riktigt snygga faktiskt! Har helt klart ett nytt favoritobjektiv!



Kepsen åker på
Publicerat den

Spana in godingen! Något suddig bild eftersom jag hade SIGMA-objektiv och stod för nära. Men mössan är ju så frän, eller kepsen! Johans och hans brors gamla är det. Rotade lite i garderoberna förut och hittade både objektiet och en massa kläder till lillan. Vilken skattkammare! Nu är det Ensam hemma 3 på TV, måste ses!



Mina fynd
Publicerat den

Ovan ser ni mina köp från gårdagen på Ikea.

1. Babygym

2. Matstol

3. Litet bord till matstolen

4. Sittstöd till matstolen

5. Lampa till Sixten

6. Ramar till utskrifterna på Julia

7. Ascool skallra

8. Gullig mus

 

Hahaha. Vilket nöt jag är! Jag gick ifrån datorn och tänkte börja städa mitt rum när jag kom på att jag höll på att skriva ett inlägg. Bläh på mitt dåliga minne! Gymet är Julia tyvärr inte så jätteförtjust i så där gick 330 spänn åt helvete. Jag tror hon saknar att det rör sig av sig självt och spelar musik, fast jag tror att hon gillar det mer framöver när hon kan röra mer på saker med sina händer! Giraffen i jordgubben är ju bara för häftig! Det bästa köpet!

 

Idag har jag hittills badat Julia. Hon älskar det verkligen! Dock börjar baljan bli lite kort märker jag. När hon ligger ner så sträcker hon ut sig så mycket så att hon nuddar båda kanterna. Så kan vi ju inte ha det! Nåja, det är ett senare problem. Kanske kan köpa en ny balja på Ikea nästa gång.. om den ens är större? Den vi har nu är från Ö&B. Hur som helst så gillar hon det. Ligger och ler hela tiden och plaskar med sina små ben! Nu sover hon i sin vagn, bredvid musen!

 

Mamma och Adam är i Skövde just nu, så är ensam hemma. Ska efter att jag har skrivit klart detta städa mitt rum och sedan kommer Johan. Då ska vi laga mat! :} Får bli stuvade makaroner och köttbullar, ljuvligt gott! Han är så duktig på att laga mat, min lilla kock! ♥ Vet inte riktigt vad jag ska hjälpa till med.. kan ju alltid steka köttbullarna! Annars kanske jag kan baka något smarrigt efteråt, det är jag sugen på!

Puss ♥




Arken & Jönköping
Publicerat den

Hejsan på er!

Idag har det varit en underbart strålande dag! Visst, lite gnäll då & då, men det får man stå ut med. Dagen började i vilket fall som helst redan vid klockan 7 i morse. Då steg jag upp och väckte lillan eftersom vi två timmar senare skulle möta Ida och Malin och gå till Arken. Det gäller att vara smart och planera hur man ska göra när lillan är med. Vilka tider som gäller och när hon ska ha mat osv. Väcker jag henne 7 till exempel, då vet jag att det är dags för henne att sova igen vid 9. Mycket mer än 2 timmar orkar inte lillstumpan vara vaken. Någongång under de två timmarna så får hon mat också så att hon håller sig. Åh vad jag älskar livet som mamma just nu, när man har kommit in i rutinerna! De första veckorna är ju rent ut sagt skitjobbiga, pissiga! Kunde aldrig planera något utan fick verkligen ta dagen som den kom.

Arken i förmiddags var i alla fall jättetrevligt. Julia tröttnade väl på det lite då och då men lite kul var det allt. En hel ersättning (200 ml) slank ner också! Jag skrev hennes namn på en orange pappersbit som sattes upp på väggen sen. Dock såg jag att just Julias lilla lapp hamnade bakom gardinstången och gardinen vilket gör att den inte syns. Det måste jag ändra på! Fotavtrycken som gjordes målades vita idag, och jag tycker att de blev jättebra. Får ta med den hem nästa gång jag är där, tisdag antagligen! :} Åt soppa också, broccoli - och baconsoppa. Riktigt god och riktigt varm!

Sedan blev jag "hämtad" (!!) av mamma. Usch det kändes som att gå på dagis igen, haha men jag hade en ursäkt. Vi skulle till A6 och IKEA och de skulle hämta mig på vägen dit (blev en riktig omväg, men skönt för mig att slippa gå hem). Julia skötte sig galant hela resan och somnade i slutet. Vi stannade i Domsand och fikade lite, gud vad mysigt det är där! En fin strand alldeles intill Vättern. Jag fattar inte varför de inte gör så i Hjo? Strand alltså.. Ska man behöva åka 5 mil för att kunna bada vid en fin strand? "/ Btw.. sjukt mycket getingar i år!

Inne på Flash hittade jag min dopklänning, korallfärgad! Haha, rikigt kul faktiskt eftersom den ser ut precis så som ett litet linne som jag hade för ett tag sedan gjorde. Mina klasskompisar lär nog känna igen den när de ser den.. ;P Menmen, jag tyckte på något sätt att den var fin.. men vi får väl se! Kanske hittar jag en annan innan dopet? Denna kostade i vilket fall som helst bara 87 kronor (halva reapriset) så jag har inte direkt gått med förlust..
Köpte lite annat smått och gott också. Armband, en svart vanlig cardigan och en liten jacka till lillan! Från H&M!

På Ikea handlade jag saker för 800 spänn! Mycket bra grejer. Matstol till Julis till exempel. Ett sött gosedjur, jag måste visa någon dag!! Helt sjukt frän är den!! Påslakan, en ny lampa och fotoramar!! Nu ska jag bara beställa hem några finfina bilder! Kommer bli kanonbra det här.

Vi var inte hemma i Hjo förrän vid 20.00 igen. Är aptrött så nu ska jag sova! :}
Puss & Godnatt!




Onsdagen i ord
Publicerat den

Hej på er

Mitt förra inlägg slutade lite hastigt haha, men så blir det ibland när man har ett litet barn.
Dagen har hittills spenderats tillsammans med Ida och Leo i alla fall, vi hade det kul som vanligt! Kände mig lite tråkig eftersom jag fortfarande är lite hängig och trött, men det gick nog bra ändå tror jag, haha. Vi var bland annat i Stadsparken och på ICA och där handlade jag mig lite mat för dagen; köttbullar i sås, så mumsigt! Är proppmätt nu.. På ICA så var det nästan skrattretande hur galna vissa människor är. I och för sig så var det nog fel på de här människorna.. Först kom en tjej fram och stack ner handen i vagnen för att typ, känna på Julia? Jag agerade snabbt i alla fall och drog bort hennes hand och sa att Julia sov. Då försvann den där tjejen, som tur var! Sekunden senare så kommer det fram en tant och börjar fråga massa saker också. Om det var en tjej osv.. Jag hade fullt upp med min plånbok då så jag gick bara därifrån. Vart är respekten? Jag har aldrig gått fram till barnvagnar och glott ner i dem. Det är lite väl påträngande tycker jag. Dessutom är jag inte särskilt intresserad av det heller.. Jag kanske är konstig, men nu vet jag i alla fall att det är ganska jobbigt så jag är glad att jag inte är sån! ;}

Huu.. mycket text!
I alla fall..

Sitter och tittar igenom inläggen från MVC, det är roligt! Egentligen måste ju en graviditet vara det mest spännande man kan vara med om som kvinna? Inte? Jodå! :D Fan vad glad jag är att jag skrev ner allt som rörde graviditeten, så roligt att titta på i efterhand. Vad man tänkte och sådär. Men vad arg jag blir nu i efterhand när jag vet hur det känns att föda. Barnmorskan tryckte ju svinhårt precis över blygdbenet för att jag skulle känna hur det kändes på ett ungefär. In my ass.. Känslan var inte alls likadan och jag fick blåmärken där HELT i onödan. Bitch..

Detta skrev jag någon gång i slutet av graviditeten:
"
Usch, jag vill INTE vara nervös, men det är nästan svårt att låta bli. Det kommer göra så ont... jag kommer känna mig så klen som antagligen kommer ligga där och skrika för full hals! Jag har ju dock lovat mig själv att inte skrika av smärta, jag måste hålla det!"

- Jag skrek inte, jag lyckades! :D





Onsdagmorgon
Publicerat den

Börjar dagen med en bild direkt från Nikonen!

Vet ni vad? Jag har lust att skaffa mig en Canon istället eftersom jag har fått för mig att man enklare får fina bilder med en sådan. Givetvis har jag antagligen fel, men det känns så. Hmm.. Nåja, det är väl ett problem som är väldigt litet och inte särskilt prioriterat just nu. Ett problem som inte längre är ett problem är i alla fall att vi nu inom en snar framtid har en ny dator!! Samma skärm har vi kvar, men en ny dator med Windows 7. Ååååh.. då sak jag sitta varje ledig minut och redigera bilder, ladda ner typsnitt och photoshopa och designa. Gud, det kliar i fingrarna på mig. Eller hela kroppen förresten..

Julia tar just nu sin lilla morgonblund och jag har passat på att äta frukost. Shit... nu hör jag skrik från mitt rum.. Jag återkommer! Heh :P



Min fina älskling
Publicerat den

God kväll

Idag har det varit sol, kors i taket! Jag och Johan tog en liten, liten promenad med Julia förut för att få lite frisk luft. Det var min första promenad sedan i torsdags, välbehövlig kan jag säga! Känner mig inte alls lika sjuk längre, bara lite täppt i näsan och hostig, men det är ju sådant som antagligen kommer att sitta i ett bra tag.

I morgon kommer Ida och Leo hit en sväng på förmiddagen, ska bli kul att träffa dem igen! Julia har saknat sin kompis tror jag, även om hon ännu inte riktigt har förstått att hon har en kompis, haha. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Fika lite vore ju faktiskt gott!

På torsdag ska familjen - lillebror + farmor åka till Jönköping och till IKEA/A6. Där ska jag titta på en klänning till dopet och även lite kläder till lillan. En ny jacka till henne är det viktigaste, hon hatar att ha på sig de jackor hon redan har eftersom de är trånga vid det här laget! Men lilla Julis, hon är den sötaste sötnosen på denna jord! I sin lilla mössa så är hon så fantastiskt gullig så det går inte att beskriva med ord!

Hon blir alltid så till sig när hon har roligt. Upp med handen till ansiktet direkt! Hennes kinder är så goooosiga! Haha, jag blir helt galen av att sitta här och tänka på henne, vill aldrig vara utan lilla Julia!

Tog en massa bilder på henne förut med systemkameran, som jag tänker skriva ut och sätta upp på väggen.  Gäller att ta tag i det redan nu för annars lär det väl aldrig bli av.. Just det; ramar ska köpas på torsdag också! Vita ramar vill jag ha. Här får ni ett smakprov på vad det är för bilder jag vill sätta upp på väggarna:

 

Hon är så gosig och len! 11 veckor och 3 dagar när bilderna togs.

Jag var väldigt trött när jag tagit alla bilder. Jobbigt att kräla omkring på golvet när man inte är riktigt kry. Dock verkade Julia uppskatta att bli fotad, i alla fall ett tag. :)

 

Nu ska jag sova, liksom Julia! Puss och gonatt




Världen är så liten
Publicerat den

Är det bara jag som har fått för mig det, eller stämmer det? Det känns ibland som att alla känner alla, och att precis allting hänger ihop! Läskigt ibland faktiskt. Man träffar någon ny som man aldrig sett tidigare, sen helt plötsligt visar det sig att den människan känner en person som man själv känner och som har gjort samma sak som en själv osv. Ni fattar.. ;) Kul ändå, att det är så!



I keep dancing
Publicerat den

Det är inte lika roligt att blogga när man inte kan lägga in fina bilder. Jag hatar att behöva sitta vid den här datorn. Usch! Står inte ut! Nåväl, nu sover Julia och jag tänkte skriva ett litet inlägg här när jag ändå har tid. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska skriva om?!

Dagens lunch bestod av fiskpinnar om ni känner för att veta det! ;) Det var riktigt gott faktiskt, har inte ätit det på länge!

Känner mig bättre idag och ska i morgon ner till Arken igen. Ser faktiskt fram emot det, finns inte så mycket annat att göra om dagarna. Fast i höst sen när familjen jobbar/går i skolan så tänker jag allt hitta på saker om dagarna. Vara ute mycket med Julia så att hon får frisk luft, hitta på saker och ta hand om hemmet och djuren. Baka och laga mat ska jag göra också, för jag känner att jag vill kunna laga mat bättre! Baka anser jag att jag kan hyfsat bra, men mat lagar jag nästan aldrig så det är på tiden att jag lär mig ordentligt! Typ någon god kött- eller kycklinggryta med ris! Gud vad mumsigt!

Bilden ovan föreställer en blomma i ståltråd typ, med en häftig bakgrund i form av aluminiumfolie! Alltså.. jag tycker att bilden kan vara ganska jobbig att titta på.. väldigt mycket grått osv, men samtidigt är den rätt grym! :D




En lista medan Julia sover
Publicerat den

Vad heter ditt barn?
Julia Björkman

När var du beräknad att föda?
22 maj 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Ja det gjorde hon!

Hur stor var barnet vid födseln?
51 cm och 3700 gram

Hur lång tid tog förlossningen?
14 timmar allt som allt. Hade krystvärkar i 30 min.

Tog du någon smärtlindring?
Massagedusch, lustgas och epidural

Är du tillsammans med barnets pappa?
Japp det är jag! :) <3

Tog ni reda på könet?
Nej, det fick bli en överraskning. Kaaanske att jag tar reda på könet om jag får ett till barn nångång, men första fick bli en överraskning.

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
I början trodde jag en flicka, men resten av tiden trodde jag att det var en liten grabb!

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Det var nästan helt bestämt att bebisen skulle heta Leon, men sen blev det en liten tjej och då fick vi tänka ut något annat haha! 

Hade du en svår graviditet:
Nej det vill jag verkligen inte påstå. Illamående de första 17 veckorna men resten gick kanon. Var lite tröttare än vanligt och hade halsbränna i slutet, men det är ju sådant man får räkna med.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Ja det vill jag ha! Syskon  till lilla Julis!

Har du fått några bristningar?
Japp, på hela kroppen. Det är väldigt fult!

Var du nervös inför förlossningen?
Nej. Inte ens när jag låg där i förlossningsrummet var jag nervös. Vet inte riktigt varför, men jag hade väl ingen anledning till att vara det!

Hade du några cravings?
Nej inte direkt. Sötsugen men det är jag ju alltid. ;D

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Lite chockade men ändå glada!

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Runt 5 veckor!

Hur mycket gick du upp i vikt?
Ca 20 kg.

Hur länge ammade du?
Har ammat hela tiden så mycket jag kan. Men Julia är ett litet matvrak så hon dricker en halv liter ersättning/dag också.

Vem är barnet mest lik?
Både mig och Johan har vi hört! :) Det är kul tycker jag.

Vad är det bästa med att ha barn?
Det är så mysigt och fantastiskt. Att se henne le, försöka prata och utvecklas varje dag slår allt!

Vad är det sämsta med att ha barn?
Ingenting om jag ska vara ärlig! Om jag måste komma på något ändå så är det väl i så fall att det aldrig blir särskilt mycket vila och sovande eftersom Julia går i första hand och vaknar på nätterna mm, men det visste jag ju redan när hon låg i magen så att!

Är ditt barn döpt?
Nej, men hon ska döpas i början av september!

Hur gammalt är barnet nu?
11 veckor och 2 dagar, för att vara exakt! ;)

Gammal bild pga. brist på andra..





Julisbulis
Publicerat den

Är bara tvungen att lägga upp lite bilder på min goseplutt! Världens sötaste Julia, min ängel och min skatt! Hennes mjuka kinder är inte att leka med.. man vill nästan äta upp dem så söta är de! ♥




Söndagkväll
Publicerat den

Jahaja... fortfarande sjuk..

Nu ska ni få lite rolig information, hehe. Idag var det exakt ett år sedan jag fick mens! Rolig info va? ;) Det betyder alltså 0 mensvärk på ett helt jäkla år! Dock har jag ju haft lite annan värk istället, så riktigt så lyxigt har det inte varit! ;) Julia sover och jag passar på att kolla datorn under tiden. Hör att det piper till i vagnen ibland eftersom stumpan tappar nappen. För ett tag sedan skrev jag ju att lillan inte använder napp, men det gör hon verkligen nu. Verkligen! Nu kan hon knappt somna om hon inte har den, om hon inte är vääldigt trött såklart!

Idag har jag bara varit inomhus i mörkret. Alldeles grått är det ute, så tråkigt! Det är ju faktiskt fortfarande sommar, då vill jag ha det ljust.. Igår fyllde Julia 11 veckor och det märks att hon blir äldre. Jösses vad hon pratar och kikar på allting nu! Så mysigt!! ♥ Bilder kommer sen när jag har mer tid att sitta vid datorn, jag vet att det är tomt på bilder nu men jag har helt enkelt inte tid! :/ Skittråkigt, men så är det ibland.

Åt 4 mackor till kvällsmat. Jag är tjock. Sedan förlossningen har jag gått ner alla graviditetskilon, plus att jag gick upp 2 till. HAHAHA! Jag ska ta tag i det någon dag när jag har lust & ork.

På tisdag (om jag är frisk) så ska jag på babycafé med Julia! :} Då ska jag även passa på att titta på fotavtrycken vi gjorde på hennes stora fötter! :} Jag hoppas att det blev bra.. Blev det inte det så är det väl bara att göra om! ;)

Nu skriker det från vagnen, pusspuss! :)



Så tråkigt!!
Publicerat den

Jag vill inte vara sjuk, det är det värsta jag vet. Är täppt i näsan och har förlorat både luktsinnet och smaken, bläääh! Har druckit te och ätit choklad, men teet skulle lika gärna kunna ha varit varmvatten. Kände ändå inget smak, haha. ;} När man har lilla Julis att hand om så finns det ingen tid till vila heller.. men jag hoppas att jag snart blir bättre. Försökte i alla fall sova ute i morse medan älsklingen tog hand om lilla älsklingen. De verkade ha en mysig stund! ♥ Father and daugther!

Ahja, nog om min lilla förkylning här. Har idag hunnit med något nyttigt i alla fall, såsom att ha fått hem dopkorten som jag och Johan beställde och lagt dem i kuvert och skrivit namn och adress på! Vi beställde 50 kort... liiite för många haha. 28 kort gick åt. Lagom, faktiskt! Fast vi får la se hur många det är som kommer. Vissa kanske inte kan eller vill. Menmen, döpas ska Julia göras i alla fall. Oavsett vilka det är som kommer. Dock vore det bra om hennes blivande gudfadrar vill komma, men det vill det nog! ;)

Igår testade jag att ta lite udda kort. Jag är rätt nöjd faktiskt, ser lite roligt ut! :} Bilderna kommer i ett annat inlägg, i en annan kategori! ;D

Puss!





När jag vaknade så kände jag mig..
Publicerat den

6 augusti - Sjuk...


USCH vad jobbigt det är att vara sjuk. Det är dubbelt så jobbigt att vara sjuk samtidigt som man är mamma och måste ta hand om sitt barn. Tur att Johan är här och hjälper mig! ♥ Nu sitter jag vid hans dator också som jag lånar lite. I förrgår hade vi vart ihop i 21 månader (!!). Dock råkade jag glömma det (haha) och kom inte på det förrän klockan 22 på kvällen. Dåligt! Så går det när man varit ihop så länge.. man håller inte koll på månaderna längre. xD Lite pinsamt var det..





Haha, några bilder som jag tog med Photo Booth nu. Fyfan vad schleten jag ser ut. Menmen. ^^
Nu ska jag vila! Puss!



Arken hela dagen
Publicerat den

Godkväll i stugorna :}

Idag har jag nästan inte vart hemma alls! Redan vid kvart över 9 i morse begav jag mig iväg till Ida för att tillsammans med henne gå till familjecentralen Arken. Har aldrig varit där innan men det var riktigt mysigt. Det var inte alls särskilt många där, i början var det endast jag & Ida. Julia stormtrivdes och under hela tiden vi var där så ammade hon båda brösten + drack 200 ml ersättning (!). Mätt blev hon i alla fall och somnade sedan så sött.

...dock vaknade hon efter bara några minuter och då gjorde vi hand- och fotavtryck av de små. Jag gjorde enbart Julias fötter, i gips! Tänkte hänga upp det på väggen senare, kan nog bli riktigt fint! När jag stod och höll i Julia så droppade det plötsligt från "oss". Först trodde jag att det var jag som typ läckte bröstmjölk, men det kom från hennes brallor.. Kan ju säga som såhär: blöjan har aldrig tidigare varit så full!!

Roliga timmar var det i alla fall. :)

På hemvägen gick vi förbi ICA och jag köpte lite mer ersättning till lillan. Glömde självklart av att köpa något jag vill ha; foliepapper! Säger man så? Sådant där silvrigt papper i alla fall som man kan använda att plasta in mat, typ. Det blir så snyggt om man fotar med det som bakgrund! Menmen, det tar vi en annan dag. Kanske redan i morgon..? :}

Johan spelade nere i hamnen med något ihopsamlat band, men jag & Ida stannade inte länge pga. av det höga ljudet. Haha, det hördes ända bort till Idas lägenhet som ligger en bra bit därifrån! Inte illa det inte.

För övrigt så var jag med i SLA idag, som tur var så var det inte lika mycket bilder som i HJO tidning. Men det är coolt att se sig själv i tidningen, faktiskt! :}

Tråkigt inlägg utan bilder, men jag har inga på datorn just nu.. Nu vaknade Julia så jag ska ta hand om lilla tösen! Puss ♥



Nappen ♥
Publicerat den

Titta vad sötnosen är gullig i sin napp! Bilden är tagen igårkväll när hon sitter hos mormor och myser i soffan på kvällen. Ny pyjamas och allt! :} Jag är glad att hon använder napp just nu eftersom det underlättar mycket i och med att hon på egen hand kan komma till ro! Man slipper bära omkring på henne kvällarna i ända och hon kan istället ligga bekvämt i vagnen och mysa med en liten gosefilt eller ett gosedjur!

 

Jag lär väl antagligen inte vara lika glad över nappen om ett par år, men det är då det! Nu gäller det att tänka på nuläget och vara tacksam för den hjälp man får av den, haha. Kom nu inte med kommentarer som; vad du är lik din mamma! Haha, för det är jag inte.. ;)

HAHA, gulligt att nappen sitter snett i munnen på Julis! ♥



Hjo tidning
Publicerat den

 

Döm om min förvåning när jag till och med var med på löpsedeln! Jag tror att alla kompisar och släktingar blev lika förvånade som jag själv, men kul var det! :D Tänk vad kul för Julia i framtiden när hon ser att hon var med i tidningen, endast 10 veckor gammal!




En mycket jobbig dag
Publicerat den

Hejsan hallå :}

Skriver ett kort inlägg nu såhär på kvällen, ska alldeles strax borsta tänderna och följa Julias idé - att sova! Var på Liseberg idag och jösses vad mycket FOLK det var! Kunde inte åka alls mycket eftersom det var sådana otroliga köer till precis allting. Dock var det kul ändå eftersom jag fick vara med min älskling, Cajsa och Olle! Dagen idag har varit lång, men jag berättar mer + visar bilder en annan dag.

Den där spännande saken jag berättade om häromdagen var.. JAG VAR MED I TIDNINGEN IDAG! Haha, kanske inte en jättestor grej, men för mig var det verkligen det! Första sidan i Hjo tidning pryddes av en Melinda med ett fånigt smile och lilla Julia. Dessutom sitter det löpsedlar i stan med en ännu fånigare bild. Men, det bjuder jag på! :) Jag tycker att det är riktigt roligt faktiskt, och hon som intervjuade mig var supertrevlig! :D

Nu ska jag sova. Bilder kommer, puss!



Julia busar
Publicerat den

Som utlovat! Julia sitter i sin babysitter och leker och har kul. :} Alltså HAHA ni får ursäkta min fula, töntiga röst! Men jag bjudet på't!




Drömmen om en ny dator
Publicerat den

Jag sitter här och DRÖMMER om en ny dator. En ny dator med stort minne och underbart bra grafik. Jag vill designa! Jag vill ta kort och kunna redigera dem i photoshop! Jag vill kunna ladda ner fina typsnitt, penslar och mönster. Jag vill inte behöva låna Johans lilla dator då & då utan kunna ha en egen, STOR dator. :'(

Ska jag behöva vänta så pass länge tills jag fyller 20 bast tro? Kan ju alltid försöka knåpa ihop lite pengar innan, men jag tänkte ju ta körkort nu i höst också. Satan också att man inte kan få allting gratis!

Förut idag så tömde jag familjens kamera och mammas egna kamera. Båda var fullproppade med bilder, mest på lilla Julia. Nu är de tomma i alla fall och alla bilder ligger på mitt USB-minne. Jag fick nästan panik när jag tänkte på att jag INTE skulle kunna ta kort ifall Julia råkade göra något som har med utveckling att göra. Men nu kan jag det, och det har jag gjort också! Filmade henne en stund förut medan hon lekte i sin babysitter. Filmen kommer upp strax! :}

I morgon ska jag till Liseberg (har jag nämnt det? Det har jag nog..) så då blir det noll uppdatering. Men jag tror att ni klarar er.. ;) Det ska bli sjukt kul att komma iväg lite, men jag kommer sakna min lilla goding sååå mycket! Höjdskräcken har ju länge varit min favorit eftersom jag alltid är så jäkla rädd!! Nu överväger jag faktiskt att skita i den.. :P TÄNK om hela skiten rasar och jag dör?! Jag vill inte att Julia ska bli föräldralös.. Nåväl, vi får se hur det blir! Det har ju aldrig rasat innan, så varför skulle det göra det just imorgon? .. :S Hehe, så borde man inte tänka!



Vara bäst = ha det bästa
Publicerat den

Det är en liten grej jag har funderat över ett tag vad gäller mammor och barn. Det är inget som jag själv lider av, men jag har inte kunnat undgå att tänka på det och märka det bland andra människor. Det jag pratar om är dyra saker. Det kan gälla lite allt möjligt; barnvagnar, kläder, nappar, nappflaskor, leksaker osv. Det känns som att vissa mammor vill skämma bort sina barn ordentligt och köpa det dyraste av allt. Det är ju bra, eftersom barnet får bra saker! Men samtidigt känns det som att de gör det bara för att få status och visa sig vara bättre än de som inte har allt det där dyra och bästa. Och i smyg typ klanka ner på de som inte har det allra dyraste.

Jag tillhör det gänget som inte har särskilt dyra saker, men däremot väldigt mycket saker. Barnvagnen kostade 4000 kr istället för 10 000 kr. Kläderna är inte från de allra bästa märkena men de håller bra i alla fall. Babygymet är i plast från Biltema och kostar inte flera hundra kronor det heller.

Är inte så säker på vad jag vill få ut av det här inlägget egentligen. Det är väl bara en grej jag har tänkt på gissar jag. Att det ibland känns som att folk skaffar barn bara för att få hög status genom att köpa de dyraste grejerna. Och tänk vad olika det är bland alla gravida kvinnor! Vissa börjar vagga och få ont såfort de får reda på att de ska ha barn, medan vissa går och är som vanligt i stort sett hela graviditeten. Där gled jag ifrån ämnet, men jag kom bara att tänka på det!

Det jag ville säga i det här inlägget var väl att man inte behöver ha det allra dyraste för att vara en bra mamma. Jag tror på att kärleken till sitt barn är det allra viktigaste. Barnet kan åka omkring i en skottkärra med en filt i om det vore så illa, jag tror bara att barnet skulle uppskatta det faktiskt! En kul grej, haha!





Slut på vecka 30
Publicerat den

God kväll på er folk! :}

Tänkte slänga iväg ett litet inlägg innan jag och Johan går och lägger oss. Vi har inte setts alls idag förrän han kom för ungefär en timma sen. Jag, mamma, pappa, Adam och Julia har nämligen varit i Karlsborg under eftermiddagen och fikat hos min farmor. Det blev bullar, kakor, sockerkaka och glasstårta, riktigt mumsigt! Vi tog även med en cupcake som hon kunde få, eftersom jag bakade häromdagen! Hoppas hon gillar den.. Julia var snäll på ditvägen och satt tyst i sin bilstol, men hon sov inte. Även hos farmor var hon duktig och glad. Vi gjorde i ordning en "säng" till henne i form av sittdynor med en filt över. Mamma la ut dem som ett kors så att det såg ut som Jesus på korset när hon låg där med armarna utsträckta, omedvetet givetvis. Där på sov hon i alla fall en kvart ungefär, sedan blev det lite skrik. Men hon var så duktig ändå så det var inget! Lite mat på det och hon sov som en stock igen.

Hemresan gick ganska bra också. Det var i slutet som hon blev lite tvär och jag fick sitta i bilen och amma henne.. sscchh.. säg inget! Även om det är en stor risk att göra det medan bilen kör så är det värt det i den sekunden. Allt för att lillan inte ska sitta och skrika sig alldeles genomsvettig och vansinnig!

Nu under kvällen har det inte varit så kul vill jag lova. Lillan har haft magknip jättelänge och stackarn var övertrött samtidigt! Mamma hjälpte mig lite och gick runt med henne en stund, men hon skrek och skrek. Tillslut tog jag henne igen och då blev hon faktiskt lugn. Hehe, mamma är bäst! ;) Det känns skönt att hon tycker , faktiskt!

När lillans magknip hade släppt åt jag grillad korv som pappa gjort. Satt på altanen en sväng med familjen och snackade och skrapade en trisslott. Tyvärr en nitlott, liksom alla andra lotter vi köper! Jävla oflyt hele tin!

Nu ska jag borsta tänderna och sova! I morgon kommer Anton och Fanny hit, trevligt! Jag ska tvinga i dem mina cupcakes eftersom jag själv ska börja banta lite smått! Efter i morgon.. I dag fyller btw Anton 19 år, GRATTIS PONKEN! :D Hoppas att han har haft en underbart dag trots att det regnat ganska friskt större delen av den!

Gonatt! ♥