Jaha, då har man gått och blivit med
Publicerat den

ne. Nationalencyklopedin alltså. 59 jäkla kronor kostar det i månaden men det får det fasen vara värt. All information du kan tänka dig finns där {typ} och jag behöver det nu för att klara av min kurs som snart är slut. Bara 3 veckor kvar. 2 inlämningar, 3 närvarouppgifter och ett.. nähä? Inget prov? Jag tänkte skriva att jag hade ett prov i slutändan men tydligen inte. Inte enligt planeringen i alla fall. Det vore oerhört skönt att slippa, men dessvärre tror jag inte att jag kommer undan. Vi får se vad som händer! Kort tid är det kvar i alla fall.

På tal om något annat så har jag färgat håret nu, eller min moster hjälpte mig med det, och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.. det blev bättre faktiskt! Visar en bild i morgon, så att ni får se! :} Någon som kan gissa vad det är för färg?

Nu känner jag mig oerhört, alltså OERHÖRT torr om läpparna så jag ska gå och göra mig en skvätt te. Te med honey i, mums! Nyttigt och gött är det!




Autumn is a second spring where every leaf is a flower.
Publicerat den

Buhu, man kan inte direkt säga att jag utvecklas vad gäller fotograferandet. Jag fotar aldrig längre. :/ Det som är så roligt! Ändå får jag aldrig riktigt tummen ur. I dag kunde jag dock inte motstå eftersom vädret är som det är - perfekt! Solen skiner, det blåser visserligen lite, men vad gör det när det är varmt & gött? Julia sover i sin vagn, helt utslagen stackarn. Vi har varit nere på Arken och då är det alltid full fart! Där finns ju allt roligt man kan tänka sig för ett litet barn! :} Dockor, rutschkana, bollar, studsmatta, dockvagnar, klossar, tågbana osv osv! :} Resulterar alltid i ett par timmar sovande efteråt. Skönt med lite egentid då!


Efter Arken åkte jag till ICA för att köpa hårfärg till mig själv. Ska färga det senare i dag! Vilken färg då tror ni? Bild kommer, så småningom. Antagligen i morrn då det är ljust ute och man kan få en bättre bild. Det ska bli roligt! Det nuvarande håret är så risigt som det kan bli, och inte klipper jag det heller. De kluva topparna kommer att äta upp allt hår på mig känns det som. Men det är ju så dyrt! Ånej, nu gled jag från ämnet! ICA var det ja. Självklart hade de inte de färgerna jag behövde. Utbudet var inte överflödigt direkt.. Och stackars Julia som nästan somnade i kundvagnen.. Fick ta mig till Konsum istället och där hade de det jag behövde!

Tjoho! Nu ska jag läsa!
puss




2557 förlossningar
Publicerat den

Häromdagen var det en artikel i SLA och där stod det lite statistik angående förlossningar förra året, 2010. Det året ägde 2557 förlossningar rum på KSS i Skövde {där Julia föddes} och Julia var bebis 1053. Alltså föddes det 1504 bebisar mellan den 23 maj och fram till årets slut. Hellskotta vad ungar! :D Det står även i tidningen att 34 av förstföderskorna var tonåringar {alltså är jag inräknad}. Medelåldern för att föda sitt första barn i Västra Götaland är 29 år. Det är ju helt galet. Jag vet inte vad det är med mig coh statistk, men jag gillar det. :D

När jag föddes, den 4 februari 1991, så var jag bebis 200 någonting.. 266 eller vad mamma sa. Det är också väldigt mycket ju! Vi räknade på det och kom fram till att det måste ha fötts närmare 7 barn om dagen i januari och början av februari det året. Det jobbiga med att det föds så jäkla mycket barn är ju hur klasserna blir i skolor och på dagis senare. Vi var jättestora klasser, och det är ju inte alltid en fördel om barnen behöver mycket hjälp och så vidare. För som vanligt så finns det ju aldrig tillräckligt mycket vuxna för att klara av så många barn. Menmen, det ska nog lösas! :}




Off shoulder sexy, Tove
Publicerat den




Dessa godingar klickade jag hem förut. Jackan för 799 kr tog jag i mörkblå, för en gångs skull. Har fastnat för blått på senaste tiden. Dessutom har jag ju alltid svart annars. Och rött vet jag inte om det är min färg direkt. Och brun ville jag inte ha. Festblåsan kunde jag bara inte motstå! Nu blir det ingen mer shopping den här månaden. Fan vad det kostar med kläder. Men jackan tänker jag ha i måååånga år framöver. Den är väl ändå tidlös? :}

Nu ska jag dricka upp mitt te! Eller oj, det var redan slut..
Då ska jag lägga mig och läsa istället då. Camilla Läckbergs Änglamakerskan. Jag vet inte vad det är som har tagit åt mig. Jag läser & läser, hela tiden känns det som. Men det är bra det. Så att jag håller igång ordförrådet och läskunnandet. Vad är jag uppe i nu? 1, 2, 3.. säkert 5 böcker bara i år. Och då har jag ändå läst snart två kurser på komvux. Haha, det är inte illa för att vara mig.

NÅVÄL! Sluttjatat. Godnatt och sov gott sötisar! ♣




Check!
Publicerat den

Vinterjacka & festklänning beställd!



Värsta planerna
Publicerat den

Middag på er folks!

Hade värsta planerna på att göra dundermiddagen i dag. Eller dundenlunchen rättare sagt. Tänkte mig fläskfilé till en början, men senare slog det mig att stuvade makaroner med köttbullar skulle vara en billigare variant. Dock gav en ca 3 km lång promenad mig bara orken till att värma en matlåda ur frysen.. -_- Sooom det kan gå, haha! Men det är gött det med. Spaghetti med köttfärssås blev det!

Vet ni vad jag gjorde i går? Eller vad vi gjorde i går, jag & David. Vi var i väg till Skara för att köpa vår allra första möbel. Ett köksbord med 4 stolar, + dynor haha! Superfint var det, fast finare blir det när vi ska lacka det vitt! Känns skönt att äntligen ha köpt någonting. Nu är det bara sängen som fattas, men det tar vi lite senare! ;} 3

På tal om något annat så rinde jag ner till VC förut. Ringe för någon månad sen efersom jag har en vidrig leverfläck strax under bröstet. Eller fläck & fläck, böld! De skulle ha ringt för längesen men något hade tydligen gått fel. Trist! Nu skulle hon som tur var skicka en tid till mig direkt. Äntligen! :}




Sjukdom?
Publicerat den

God middag på er där ute!

I natt har faktiskt varit den första natten på 16 månader som jag behövt tillbringa vaken. Nåja, nästan hela natten. Vid 2:30-tiden i natt vaknade Julia och skrek. Jag visste inte riktigt varför men efter ett tag började hon hulka och lite mat {ris, morötter} kom upp. Stackare! Så fortsatte det sen en 4-5 gånger men inget förutom spott kom upp. Så fort hon la sig ner mådde hon illa och efter att ha hulkat ett par gånger kom det mer spott. Vad kan det vara? Är ingen expert på barnsjukdomar eftersom Julia sällan är dålig på det sättet. Gissningsvis kan det vara att hennes hörntänder är på väg, kan det vara det tror ni? Vakna var vi i alla fall men något som var positivt var sovmorgonen till 10.00 för min del! :D

Med världens sämta immunförsvar så är det klart att jag inte klarar mig undan! Jag blir alltid sjuk få fort Julia blir det. Magont, & feber är det som jag har fått. Det känns som feber i alla fall, jag har inte tagit den ännu. Förkyld var jag redan innan.

Bra start på 16-månaderstiden för Julias del. Hon blev ju det i går. Min lilla stumpa!

"Varför ska jag behöva vara sjuk? Det vill jag inte!"

Puss!



En berusad älg
Publicerat den

Berusad av jästa äpplen. Mycket roligare än såhär blir det inte, kära läsare. Hah! Lilla älgen då. Som tur är så verkar det inte vara några farliga skador förutom lite sår på benen. Troligtvis har älgen i sin iver att nå smaskiga äpplen ställt sig på bakbenen och på så sätt fastnat i klykan i trädet. Och eftersom mina läsare är smarta så vet ni att motoriken inte alltid är den bästa när man har fått lite för mycket av det goda!

Läs hela artikeln här.
{Bild av nån privatperson!}



Blivit utmanad!!
Publicerat den

Jag har blivit utmanad av Beatrice

Ska nu svara på några frågor och sen skicka utmaningen vidare till 5 bloggare som har under 100 följare.

Varför började du blogga?
Den startade jag för att skriva om mammalivet och om Julias och min egen utveckling! I början var det mycket uppdatering, men i takt med att hon har vuxit så har det blivit mindre & mindre uppdaterande från min sida. Tiden räcker helt enkelt inte till! Men det ska det bli ändring på. :D

Vilka bloggar följer du?
Bloggar som jag följer varje dag är Beatrice, Melinda, Hanna, Hannah, Teresa, Cornelia & Linn!

Favoritfärg?
Olika beroende på vart de placeras! Rosa ligger mig varmt om hjärtat. Och vitt, om det nu är en färg. Fast gäller det kläder så är det svart. Gäller det inredning så är det vitt vitt och åter vitt!

Favoritfilm?
Gillar svenska filmer! Smala Sussie till exempel, haha. Skrattar lika mycket varje gång jag ser'n! Jönssonligan får vi heller inte glömma! ♥ Sedan gillar jag Stephen King och mycket action!

Vilket land/länder drömmer du om att få besöka och varför?

Thailand, Australien & USA. Känns som att man måste besöka dessa innan man dör. Och Island!

Nu skickar jag den här utmaningen vidare till {nu är jag inte säker gällande statistiken, men jag tar några som jag följer!}:
Hannah, Hanna, Milja, Anton & Emelie



Så togs min oskuld
Publicerat den

gällande tatueringar såklart! Vad trodde ni? Snuskhumrar! ;} Jag är fast! Är redan sugen på fler, men ska ändå försöka hålla mig så att det inte går över styr. Är så rädd att jag ska tatuera mig på fel ställe och på så sätt minska chanserna att få ett bra jobb som jag vill ha. Är det någon som vet hur pass noga det är inom sjukvården? Kan man få vara barnmorska med tatueringar?
Hur som.. såhär såg det ut medan vi höll på ↓

Det roliga är att jag inte tyckte att det gjorde ont. Det kändes ju {såklart} men det gjorde inte ont. Jag kan ärligt säga att det gör mer ont att föda barn. Riktigt jävla mycket mer ont!! ;} Han som tatuerade mig sa att det var en bra "första-tatuering". Sedan är man kanske inte så känslig just där? Är jäkligt nöjd i alla fall och det blev snyggare än vad jag hade förväntat mig. Var helt galet nervös innan, alldeles svinkall och babblade på som fan. Haha, men vafään! Nu är det gjort och jag är mer än nöjd. Det tog kanske 20 minuter att tatuera, och en timme allt som allt med att skriva ut, testa och rengöra. :}



Drömmen blev till verklighet
Publicerat den




Fröken fräken
Publicerat den



Julia älskar att göra sig snygg. Gärna med hjälp av smycken i form av armband, halsband & ringar. Hihi, i morse hittade hon mitt hårband som hon bestämde sig för att använda som ett halsband. Det har suttit på hela förmiddagen. Dockor, skor och väskor ligger henne varmt om hjärtat också och varenda gång hon är ute på promenad med lilla barnvagnen så har hon hängt sin lilla handväska på vagnen. På tal om det så kan jag nämna en grej som hände förut. Julia får inte leka med nycklar, men får på något vänster alltid tag på dem ändå och förut sprang hon omkring med bilnycklarna. Självklart var de spårlöst försvunna efteråt och jag ryckte in och började leta. Under soffan, på stolar, i leksaksbacken, vid datorn osv.. Man vet aldrig vart hon lägger saker nu för tiden! "De ligger säkert i väskan som hänger på hennes vagn", tänkte jag, men näe. Det trodde jag ändå inte så jag letade inte där i förrän allra sist. Vart tror ni att lilla fröken hade lagt nycklarna sen då..? Jo, i väskan såklart! ;}



Gamla skolkataloger
Publicerat den

Tjolahopp!

Gud vad jag älskar skolkataloger. Är jag ensam om det? Visserligen är det inte alltid så roligt att titta på sig själv eftersom man hade på sig gud vet vad för kläder! Och ansiktsuttrycken. Såg jag inte skitnödig ut så såg jag korkad, överdrivet glad eller arg ut. Hah! Men det är sådant man kan skratta åt sen på dödsbädden. ;}

Anledningen till att jag drog upp det är att jag  och Julia spenderade förmiddagen hos min mormor & morbror och där tittade jag i min morbrors gamla skolkataloger. Han är född -87 så han har ju en massa kataloger som jag inte har! Såg till exempel David i sina yngre dagar, så himla söt! ♥

Ååh, shit. Nu kom det två lastbilar och en grävmaskin som ska lägga asfalt precis utanför oss. Hoppas att Julia kan sova i vagnen trots bullret..

Nåväl! Det roliga är att jag känner igen jättemånga i katalogerna nu från Arken där jag är ibland! Mammor & pappor med andra ord. När jag var liten var jag helt besatt av skolkatalogerna. Låg och kikade i dem varje kväll innan jag somnade. {Det var innan jag började läsa böcker.. Haha nu lät det som att jag läser hur mycket som helst, men så är inte fallet.}

På tal om böcker så läste jag i går ut Laura - Flickan från havet. Det var ett jäkla tjat om den, men jag måste säga att det är en av de bästa böckerna som jag någonsin har läst. Hon är grym, Carolina! Dirty crime, är det. Det hände saker hela tiden både början och slutet var bra. Läs den, ni kommer inte att ångra er.

we ♥ it




Rolig fråga!
Publicerat den

Haha, jag gjorde nyss mitt närvaroprov och där stötte jag på följande fråga:

"Vilka 3 påståenden stämmer? I de flesta kommuner finns det en kulturskola. Där kan man arbeta med:
» Musik
» Dans
» Bild
» Bungyjump
"

Vad skulle ni svara på den frågan? :D



Mitt i veckan
Publicerat den

Hej på er i stormen!

Jisses vad det blåser ute. Är nästan lite rädd att våra hyfsat stora björkar ska välta ner över huset. Hoppas för allt i världen inte det.. Btw! I går fick jag äntligen tag på min studievägledare och kunde bestämma lite om framtiden. Bland annat så påbörjar jag två nya kurser {Psykologi & franska, som jag skrivit innan} den 7 november. Dessa kurser är då färdiga den 13 januari. Den 13 januari är jag färdig med min gymnasietid. Om jag vill.. Då har jag 2300 p vilket behövs för att få ett slutbetyg från komvux. Är det på gymnasiet så är det ju 2500 p som gäller. Dock tänker jag inte nöja mig där! Eftersom jag har ett samlat betygsdokument så gör jag lite som jag vill där. Kanon! Jag kan kämpa på tills jag är nöjd, helt enkelt! Studievägledaren tyckte att jag kan läsa upp några G:n så att det ser lite roligare ut, och det tänkte jag göra. Engelska A, till exempel. Har ni några exempel på roliga kurser så hojta till! :D

Happ. Annars då? Sitter och kikar på IKEA på lite olika sängar. Jag fick som jag ville till slut - en vit säng! ;} Helst skulle jag vilja att hela hemmet går i vitt, men är man två så gäller det att mötas på vägen och där var vi väl inte riktigt överens. ;} Tänk vad Julias kladd skulle synas överallt! Men en vit säng blir det i alla fall, och det är ju gött det! Den här, den är väl fin?

Var och besiktigade bilen i Tidaholm förut också. Den gick igenom och skam vore det väl annars. ^^ Det pinsamma var att jag missade när det var min tur. Jag satt djupt försjunken i Laura - Flickan från havet {snart läst ut den!!} och han som jobbade där fick komma och knacka på rutan för att jag skulle fatta att det var min tur. Men vadå! Jag hade tid kl 11 och han kom vid 10:50...

Går ni in för spjälsängsbäddningen lika hårt som jag? ;}
Fint är det, tycker jag! Köpte lapptäcket på IKEA för 129:- tror jag.

Puss & kram!



Bröstförstoring
Publicerat den

Är så sjukt sugen på en bröstförstoring!
Sitter och kikar på lite olika hemsidor och förundras över hur många det är som faktiskt har gjort en operation. Det är nog fler omkring en än vad man tror.. Här och här kan ni kika till exempel. Är ju lite väldigt kluven över vad för sorts behandling jag ska göra, när och var och så vidare. Det bästa vore ju om jag har alla barn jag vill ha innan, för jag vill inte riskera att något så dyrt ska förstöras när man ammar eller är gravid. Då måste jag skaffa fler barn fort! Eller fort och fort, men innan 26-27 i alla fall. Det är tillräckligt illa att gå runt med hängpääts när man är 20... Hoppas att ingen tänker på det... men som tur är finns det ju bra bh:ar som trollar bort det allra värsta.

Hur ser ni på det där med bröstförstoring? Är det något ni skulle kunna tänka er? Varför/varför inte?
När jag tänker på mig själv så ska jag självklart inte skaffa mig några bomber, utan mest bara så att jag ser normal ut. Attans att det ska vara så himlans dyrt! :/


Haha, vart har hon handen..?



I lekparken!
Publicerat den

Varför ska jag alltid så högt upp som möjligt? Har ju redan ramlat ner en gång.. Fick ett brutet nyckelben på köpet, men det var snabbt fixat eftersom jag var så ung [9]. För övrigt så är det här en jäkla mensdag. Fy & usch! Allting är klibbigt, svettigt och jobbigt. Eller inte just nu faktiskt, iprenen har nog börjat värka. Bara för det så ska jag till och träna tänkte jag. Fram med biceps och rutor,  det är jag sugen på!




Bilder från dagen
Publicerat den

Nu är det höst & då åker en massa kläder på! Dock är varken byxorna eller jackan fodrade, utan fungerar väl mest som vindskyddande. Därför har hon även en långärmad tröja + kofta under jackan. ;} Morsan som tänker på allt.. Ibland tror jag att jag klär henne alldeles för varmt!

Julia är helt galen i vinbär, som jag säkert redan nämnt flera gånger. Hon bara trycker i sig, bär efter bär! Själv är jag inte alls särskilt förtjust i det. Bara en massa små kärnor som fastnar mellan tänderna. ;} Passade även på att tvätta av bilen och Julia hjälpte till bäst hon kunde. Dock sprang hon iväg hela tiden men det var då hon var till mest hjälp, taskigt nog. Hennes hjälpande små händer har ofta en tendens till att istället stjälpa.

Bilderna är tagna med Nikon D700 som jag för tillfället fotar med! Underbar kamera, älskar den verkligen!!



Gogel Gogel Gogel
Publicerat den

Gooogel är ett ord som ofta kommer ur Julia nu. Googel googel gooogel.. :}

Jag vet ingen som rör sig så mycket som Julia i sömnen. Hon vaknar aldrig där hon somnar, om ni förstår vad jag menar. Nästan varje natt så vill hon komma över till mig och sova sista stunden där, vilket hon får. Det är aldrig några problem. Vi somnar om igen på under en minut. Mysigt och gosa lite ju! ♥ Men nu till saken: sover hon verkligen gott när hon rör på sig så mycket? Det har hänt att hon har vaknat upp vid mina fötter och nu i natt låg hon över David och vissa gånger så vaknar jag med en liten rumpa i huvudet. Då har hon alltså lagt sig ovanför mitt huvud...

Läste lite på internet och där hittade jag bland annat lite om djupsömn. Då ligger barnet stilla, andas regelbundet {ja det får vi verkligen hoppas!!} och har ögonen stilla.

Hihi, titta vad jag hittade! En bild från den 5 nov förra året. Praktiskt med datum på bilden, även om det är långt ifrån fint. Snart ett helt år sedan.. Inte en enda liten tansebisse hade tittat fram heller, och nu har hon snart 8! På tal om tänder så kan ju barn vara riktigt, ursäkta ordvalet, men jävliga när gaddarna är på G! Feber, dreggel och annat omysigt är tydligen en vanlig förekommelse. Dock inte med det här barnet. Fingret har i och för sig ständigt varit på plats i munnen, det kliar väl rätt ordentligt antar jag. Men inte mer än så, och det är jag oerhört tacksam för! Svarade jag nyss på min egen fråga förresten, hahah? Hon kanske sover oroligt för att tänderna är på gång? :O Kan det vara så tro?

Budade nyss på en overall till Julia. En röd och fin, i nyskick. Hoppas att jag får den. Eller får betala den, rättare sagt.. ;P Gillar Polarn O. Pyrets overaller, men jag tänker absolut inte köpa en i butik för över 1000 kr. Det går inte riktigt ihop med min ekonomi. Näe, då är några hundralappar lite bättre. Min bror kom ner för en stund sedan och sa:
- Men hon har ju redan en overall, den där röda..
- Jo, men den hade hon ju förra vintern...

Man lär sig fort att barns kläder sällan räcker till flera säsonger.. Hennes gamla är i strl 74, jag vet inte ens om jag vågar prova den. 86 eller 92 behöver hon nu. Jackan jag köpte är ju i 92 och den är en aning stor. Hoppas att hon inte växer så jättemycket nu! Men Polarns kläder är ganska stora i storlekarna va? Eller har jag fått det om bakfoten?

Vad mycket frågor jag ställer i det här inlägget!
Nu ska jag diska bara för det.
Häppåre! :}



Together forever ♥
Publicerat den

Och med det säger jag god natt! Fyfan vad svinigt trött man ska vara då. Dagarna går i ett. I morgon blir det i alla fall bad i Skövde, plus lite shopping till Julia. Leggings och en eller två tröjor står på måste-ha-listan. Måste och måste, snarare vill.. En grej till! Jag saknar min David! Vet ni? Vi ska flytta ihop. ♥ Inte riktigt än, men snart så!



Until you kissed my lips and you saved me
Publicerat den

Lite träning har aldrig dödat någon! :}
Känner av i magen som tusan! Träna som tjejen i den här videon, så ska ni få se på underverk! Det ser ju så himla enkelt ut, men jädrar vad det känns i musklerna. Eller så är det jag som är onaturligt klen!

Efter videon så gör jag diverse armövningar och lite ben också. Flertalet gånger i veckan också, så det borde ju visa sig snart. På tal om något annat så fyller min lillebror 18 år i dag. Jag minns den dagen jag fyllde 18. Då började jag skoldagen med en lektion i matte c. Inte tvi skit det! ;} Men i alla fall, grattis till honom! :D Det här betyder ju inte bara en sak, utan två saker! 1: han är myndig. 2: jag är gammal.

Nu när man har barn så är man själv inte lika viktig längre, har jag märkt. Det kvittar om jag fyller 21, 22 eller 30, känns det som. Det är Julias ålder jag är fokuserad på. Tänk att hon snart fyller 2! Okej, det är ett tag kvar, men ändå. ;} Vad gjorde jag på min 20årsdag? Jo just det - jag var sjuk! Och jag som tänkte ha så roligt med I & M! Näe, det var skit. Får hoppas att 21årsdagen blir roligare.

Färg eller svartvitt? :}



Charmtrollet
Publicerat den

Badtokig, det är vad hon är!
Och med det säger ja gonatt. :)




Ful?
Publicerat den

Woho! :}

I believe saker & ting börjar lösa sig.
Fick äntligen tag på studievägledaren i dag och den närmsta framtiden ser någorlunda kritvit ut. Ljus, med andra ord. Skönt det! Längtar så tills allt vad har med skola att göra tar slut. I alla fall vad har med gymnasieskola att göra. Plugga till sjuksköterska och så småningom barnmorska ser jag däremot fram emot! När mina veckor med Barn, kultur- och fritidsverksamhet är över {början av oktober} så kommer jag påbörja två nya kurser: psykologi & franska. Franska är superlätt så det ser jag inte som en utmaning, men däremot psykologi. Fast jag gillar psykologi. De som känner mig vet att alla världens tankar rör sig inne i mitt huvud, så det ska bli kul att se om jag är normal eller inte. ;}

Örs, på tal om tankar så hade jag en hemsk dröm i natt. En liten pojke blev brutalt misshandlad, eller långsamt mördad om man säger så. Av sin egen bror! Jag såg hur han hängde i en snara och endast tårna nuddade golvet vilket gjorde att han fortfarande var vid liv. Samtidigt blev han slagen i ansiktet och allt vad det var. Som tur var så förtränger jag mina drömmar hyfsat fort så jag har ingen vidare klar bild i huvudet längre.

Ah well, never mind. Vet inte varför jag ens skrev ner detta. Hur som haver!
Framför mig ser jag ett flertal streck på dataskärmen gjorda av en bläckpenna.. Unge!! Försökte tvätta bort dem med alla möjliga rengöringsmedel men det fungerade inte. Är det någon av er som vet hur man får bort bläck på dataskärmen?

Julias outfit i dag:
Jacka: Polarn O. Pyret
Leggings: Gekås
Strumpor: Hem & Hobby
Skor: Eurosko

Skorna är superbra. Det är de som vi köpte på a6 när vi var där för några veckor sedan. Kunde ju inte bestämma oss för om vi skulle ta strl 22 eller 23. Det slutade med 23 och det är jag glad för. Lite stora är de för hennes små fötter, men hellre det än för små. Hon går bra i dem i vilket fall! :} Tycker ni förresten att jackan är ful? ;O Den fanns i cerise, grön och röd. De gröna och röda jackorna kostade fortfarande 699 kr medan den i cerise var nere i halva priset. Jag tycker att den är superfin, och är väldigt glad för att den var billigare! ;}

Ha en bra dag allihop! :}
pöss



För mitt liv
Publicerat den

Jag försöker för mitt liv få tag på min studievägledare. Dock utan några häpnadsväckande resultat. Har till min fasa upptäckt att diverse studiebesök ingår i min nuvarande kurs. Något som jag egentligen inte har något emot, men jag vet inte riktigt om det är möjligt bara. Det gäller stadens bibliotek och en valfri förening. Jaha, vad kan det vara då? Åh! Störande ju..

Well, regnet öser ner utanför och det fick jag ta del av. Lämnade tillbaka ett par böcker på biblioteket samtidigt som Julia somnade i vagnen. På tal om böcker så är CG:s bok grym. Än så länge, har bara läst till sidan 50 i och för sig. Lite halvsnuskig är den allt, men sådant gillar vi! ;}

I helgen fick jag ta mig an kissen! Hennes klor fastnade i allt, men nu är problemet löst. Största möjliga koncentration, hehe ↓


Namnam! ♥

Nu; studa!



God kväll på er
Publicerat den

Tänkte kika in och säga hej!
Ser att det är en hel del som kikar bloggen varje dag trots bloggtorkan. Vad gulliga ni är! ♥ Då måste jag ju faktiskt komma med lite inlägg då & då. I dag är det för övrigt ett år sedan som lilla Julia döptes. Jag minns det som i går. Alltså verkligen! Nu är det 4 september igen och snart kryllar naturen av färger. Så himla fint. Kommer att ha 700:n {Nikon D700} ett litet tag och då tänkte jag fånga lite objekt på bild. Julia bland annat. Om man nu kan kalla henne för ett objekt? ;} Så förvänta er färger i bloggen om ett litet tag. Löv efter löv, haha..

Tänkte lägga mig alldeles strax och påbörja boken Laura - Flickan från havet. Tror att den är riktigt bra, som sagt. Kommer med en liten recension när jag är färdig!

Gjorde förresten ett riktigt kap förut. Köpte höstskor till mig själv för 349 kr. Skopunkten it is. Får väl se hur länge de håller, men jag tyckte att de var riktigt snygga. Enkla, men snygga! Vet inte riktigt vad som hände där i kassan. På prislappen stod det 399 kr, men expediten sa något annat. Älskar när man sparar pengar, men vem gör inte det? ;} Shoppade dessutom ett par nya leggings och en rosa tröja med ett tigeransikte på, det från Gina Tricot. Nu får det vara nog med shopping för ett tag. Plånboken börjar eka. Men är det höst så är det, och då behöver diverse garderober fyllas på. Nu har jag bra skor och jacka, och Julia har bra skor och jacka. Det är fan inte dåligt alltså! Hon har skor från Adidas och jacka från Polarn O. Pyret. Värsta rikemansbarnet, det där. Själv får jag nöja mig med köffe..

Johan Glans <3

Gonatt på er, sov sött!



Friday I'm in love
Publicerat den

Snabba bud i Mellerud!
Julias jacka som jag beställde från Polarn O. Pyret i går har kommit nu. Ska hämta den nere på ICA sen. Den var nedsatt från 699 kr till 345. I färgen cerise. Antagligen ingen som vill ha den färgen förutom jag. Hoppas nu bara att den ser lika snygg ut på riktigt, som på bild! Jag tänkte visa er bild på den men den fanns inte kvar på hemsidan, så ni får snällt vänta tills Julia inviger den. :D

Har precis ätit. En matlåda med fläskfilé från i går. Mums vad smarrigt! Julia sover efter en ganska lång (!) promenad förut. Helsicke vad jag gick. Gick och gick men inget sova. Men till slut så!

Om en stund ska jag träffa Marie! :D Ska bli roligt!! Tyvärr ses vi inte alltför ofta längre. Helt otroligt egentligen eftersom man ändå bor i samma stad. Från att ha setts dagligen i och med skolan, till att ses någon gång i månaden, knappt! Men dagarna flyger ju iväg alltför fort nu för tiden.

Nu kom jag på en grej jag måste göra!
Later



Hon har blivit så stor..
Publicerat den

Förra veckan så blev Julia 15 månader. Snart är hon 1 ½ år. Helt galet. Det fanns en tid då jag inte hade henne, även det är helt galet. Men ändå minns jag den väldigt väl.. Alla år i skolan, med kompisarna, sena sommarkvällar etc. Nu finns det inget mer sådant i mitt liv utan just nu är jag en mamma. En morsa, om man vill kalla det så. En moder? Moder Jord, haha. Hur som helst: jag tror att jag har ett problem. Saken är den att jag väldigt sällan är orolig för hennes del. Nästan aldrig. I alla fall inte när hon är med mig eller i närheten av mig. Hon får göra i princip allting när jag finns i närheten. Vart ska jag sätta gränserna? Jag vill inte vara för "elak" för jag vill inte vara ett hinder för hennes utveckling. Jag älskar att se på när hon sitter för sig själv och tittar i en bok, sitter borta vid vinbärsbuskarna och käkar vinbär för fulla muggar, eller när hon pratar och tittar på något. Det känns som att det är hon utvecklas. När hon är med sig själv och får tänka helt själv utan att någon  annan finns där och hjälper henne. Då vill jag aldrig störa henne. Haha, jag är så himla rädd för att vara i vägen, tror jag! Är det normalt att känna så? Normalt eller inte.. så är det i alla fall. I lekparken tidigare i dag så grävde hon med spadar {vilket hon för övrigt är grym på!} hon klättrade upp alldeles själv och satte sig och åkte rutschkana {dock tog jag emot henne!} . Min stora stora tjej! ♥ 

Om jag skulle beskriva henne med ord skulle det vara:
» Målinriktad
» Envis
» Sprallig
» Nyfiken
» Godisgris (!!)
» Pratglad
» Fokuserad {Inga koncentrationssvårigheter här inte. Bara att hoppas på att det håller i sig!}

För övrigt så är det två tänder till på G, det märkte jag i dag. De tänderna som sitter precis intill de små tänderna i underkäken. Alltså inga hörntänder. Nummer 7 och nummer 8. Det var på tiden! Hennes mun, eller ja, tänderna, har hållit sig lugna sedan runt påsk då nummer 5 och 6 kom. Peppar peppar ta i trä, så mår hon lika bra nu som hon gjort hittills när det har kommit tänder. Fast det verkar klia lite faktiskt.. fingret är i munnen väldigt mycket. Haha, och på tal om fingret i munnen. Hon har precis upptäckt att hon har en kräkreflex. Flera gånger i dag har jag hört något som nästan är som en hulkning, och sedan kommer hon gående med hela handen i munnen och halvt rinnande ögon. I know how it feels.. Och en grej till. Näspetande.. Vad är det egentligen för mystiska hål i ansiktet det där? Julia petar för glatta livet och det är så himla sött. Jag hoppas dock att det beteende försvinner när hon kommer upp i tonåren. Om hon ska gå med ena handens fingrar i halsen och den andra handens fingrar i näsan är jag rädd att hon kommer bli... utstött. Men så länge hon är 1 så är det ju faktiskt okej. Det tycker i alla fall jag, eller vad säger ni? ;}






Torsdag
Publicerat den

Hej i stugorna!

Örs, i dag är jag riktigt jäkla sketatrött! Vet inte varför, jag sov ju som en stock i natt!? Antar att vissa dagar bara är mer tröttsamma än andra.. ;} Tänkte vara duktig och laga fläskfilé till middag sen. Eller snarare champinjongratinerad fläskfilé, för att få det hela att låta lite mer avancerat. Ska blil riktigt gött!

Näe, om man skulle se te å få nåt gjort här.. Som att duscha till exempel! Minns inte när jag gjorde det senast. ^^
Så länge så får ni lite bilder:

Jag fular mig i Davids soffa. De sa i ett program förra veckan att man ser yngre ut om man tittar upp mot kameran, stämmer det? Ser jag ut som 14? ;} Översta bilden till vänster då. Ögonen var inte riktigt med mig ser jag, haha!


Gratis är gött! :} Köpte massvis med mat, dricka och smoothie till Julia i dag!

Nu; dusch!